4–5 asm.
Gaminimas 15 min.
Marinavimas 2 val.
Kepimas 6–7 min.

  • 800 g vištienos sparnelių
  • 2 kupinų šaukštų kukurūzų krakmolo
  • Dviejų saujų kukurūzų dribsnių be cukraus
  • ½ stikinės vandens
  • 2 šaukštų kvietinių miltų
  • 3 šaukštų baltojo vyno acto
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio maltų kajeno paprikų
  • Druskos
  • Aliejaus kepimui


Padažui:

  • Kelių šaukštų kečupo
  • Šaukšto barbekiu padažo
  • Balzamiko acto

1. Vištienos sparnelius per sąnarį supjaustykite į tris dalis, mažiausią dalį pašalinkite.
2. Ant sparnelių suberkite 2 šaukštus krakmolo ir kvietinių miltų, šaukštelį kalendros, užbarstykite juodųjų pipirų, Kajeno paprikų ir druskos. Įpilkite 4 šaukštus baltojo vyno acto, vandens. Viską gerai išmaišykite, jeigu tešla per tiršta įpilkite dar vandens, jos tirštumas turėtų būti kaip kefyrinių blynų. Tešla neturėtų kristi nuo vištienos. Palikite porą valandų pasimarinuoti.
3. Į indą suberkite kukurūzų dribsnius ir susmulkinkite juos rankomis. Berkite kalendros, juodųjų pipirų, Kajeno paprikų ir druskos. Įdėkite du šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite.
4. Sparnelius po vieną dėkite į dribsnių masę ir gražiai apvoliokite.
5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar puode iki 190 oC temperatūros.
6. Dėkite sparnelius į aliejų. Kepkite apie 6–7 min.
7. Pasiruoškite popierinį rankšluostį, kad sugertų aliejaus perteklių. Išimkite sparnelius.
6. Padažui sumaišykite kečupą, barbekiu padažą ir balzamiko actą.

Traškūs vištienos sparneliai

Alfo patarimai:

· Šiam patiekalui geriau rinktis sparnelius, nes jie greičiau iškepa.
· Į puodą dėkite apie 4–5 gabaliukus vištienos, nes įdėjus daugiau, aliejaus temperatūra gali per daug nukristi.
· Kepimui geriausiai tiktų: kukurūzų, rapsų ar vynuogių kauliukų aliejai.
· Galite papuošti prieskoninėmis žolelėmis.

Traškūs vištienos sparneliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)