Baltos duonos suktinukai su daržovėmis ir fetos sūriu

5 suktinukams reikės:

5 riekelių baltos forminės duonos
1 šaukšto fetos sūrio
pusės nedidelės paprikos
pusės trumpavaisio agurko
1 saujelės gražgarsčių
1 virto kiaušinio
1 šaukšto smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

Gaminimas:

Duonos šonus nupjaustyti peiliu.

Visas 5 riekeles iškočioti kiek įmanoma ploniau, kiekvienos riekelės vieną pusę ištepti fetos sūriu.
Agurką supjaustyti smulkiais šiaudeliais, paprikas stambesniais šiaudeliais, kiaušinį smulkiai susmulkinti.

Ant kiekvienos duonos riekelės dėti po truputį gražgarsčių, agurko, paprikos, kiaušinio ir sūrio. Viską stipriai susukti ir palaikyti šaldytuve valandą iki valgymo.

Traški vištiena su ryžių rizotu

Traški vištiena su ryžių rizotu

1 porcijai reikės:

1 nedidelės vištienos krūtinėlės
puselės ¼ mažos cukinijos
¼ mažo baklažano
¼ paprikos
2 šaukštų krakmolo
5 šaukštų švelniai aštraus pomidorų padažo
2 šaukštelių sojos padažo
pusės šaukštelio vištienos prieskonių
žiupsnelio malto imbiero
šlakelio aliejaus
pusės stiklinės virtų ilgagrūdžių ryžių
2 pievagrybių
pusės stiklinės 35 % grietinėlės
1 šaukšto sviesto
2 šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
druskos (pagal skonį)
maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Gaminimas:

Vištieną supjaustyti juostelėmis, įtrinti druska, pipirais, imbieru, vištienos prieskoniais ir krakmolu. Įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus, apkepinti, kol lengvai apskrus, supilti 2 šaukštus pomidorų ir sojos padažo. Nuimti nuo kaitros. Cukiniją, baklažaną ir papriką supjaustyti stambiais kubeliais, įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus ir sudėti kepti daržoves, supilti 3 šaukštus pomidorų padažo ir kepti, kol daržovės suminkštės. Vištienos juosteles ir keptas daržoves sumaišyti.

Ryžius suversti į nedidelį puodą, statyti ant kaitros ir sudėti sviestą bei supilti grietinėlę. Grybus smulkiai supjaustyti, sudėti į ryžius, įberti druskos ir suberti tarkuotą sūrį, viską išmaišyti ir kaitinti maišant, kol grietinėlė visiškai susigers į ryžius. Palaukti, kol pravės, susidėti į dėžutę, sudėti iškeptą vištieną.

Perlinių kruopų salotos su vištiena

1 porcijai reikės:

150 g vištienos krūtinėlės
vištienos prieskonių
druskos
maltų juodųjų pipirų
1 šaukšto sezamų sėklų
šlakelio aliejaus
10 žaliųjų vynuogių
pusės stiklinės virtų perlinių kruopų
1 saujos burokėlių lapų
pusės šaukštelio balzaminio acto
pusės šaukštelio medaus

Gaminimas:

Vištieną supjaustyti kubeliais, įtrinti vištienos prieskoniais, druska, pipirais, suberti sezamų sėklas ir aplieti aliejumi. Įkaitinti keptuvę, sudėti vištieną ir kepti, kol gražiai paruduos. Vynuoges perpjauti pusiau.

Perlines kruopas suberti į indelį, sudėti burokėlių lapus, vištieną, vynuoges. Balzaminį actą sumaišyti su medumi. Gautą padažą užpilti ant salotų ir viską gerai išmaišyti.

Skanaus!

Daugiau pietų idėjų rasite P. Strasevičiaus knygoje „Superpietūs dėžutėje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)