Buvęs virtuvės šefas, kariuomenės virėjas Serhijus: „Verdu žirnių sriubą pagal Ukrainos ginkluotųjų pajėgų receptą.“
Antras patiekalas – spagečiai, kiaulienos muštiniai ir šviežių daržovių salotos.“
Anot Serhijaus, Dniepropetrovsko sritis toli gražu neprimena garsių Ukrainos ir Lenkijos restoranų, kuriuose anksčiau dirbo.
Maisto gaminimui skiriamas didelis dėmesys. Serhijus turi pamaitinti daug burnų.
„Smagu, kai žmonės tiesiog padėkoja už gardų patiekalą, paruoštą iš konservuotų maisto produktų. Galbūt nuskambės keistai, bet nemažai žmonių nevalgo konservų, nes jų sudėtyje yra transriebalų,“ – pasakoja.
„Noriu pašalinti lašinius ir pagardinti mėsą prieskoniais. Turime raudonėlių, bazilikų – žalių ir violetinių. Taip pat turime mėsos prieskonių. Juos naudoju, kad maistas būtų skanesnis ir neatrodytų toks vienodas,“ – pasakoja Serhijus.
„Fronto linija – štai ten. Čia saugu, todėl nebūtina skubėti gaminant.“
Serhijus turi tris vaikus ir buvo atleistas nuo karinės tarnybos, tačiau pasiprašė savanoriu ir tęsia šeimos tradiciją: jo tėvas tarnavo sovietinėje armijoje Afganistane, o senelis kariavo Antrajame pasauliniame kare.
„Čia dirba tikri profesionalai. Vienas restorane ruošė maistą devynerius metus, kitas – dešimt. Argi gali būti neskanu? Paragaukite ir pamatysite. Fantastika,“ – kviečia Serhijus.