Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai

  • 125 g kukurūzų košės
  • 400 ml pieno (arba pagal skonį)
  • 50 ml vandens
  • 200 g sūdytų nerūkytų lašinių
  • 100 g ožkos sūrio (arba pagal skonį)
  • žiupsnelio druskos

Paruošimas

  1. Puode sumaišykite vandenį ir pieną. Padėkite ant viryklės ir užvirinkite.
  2. Į puodą suberkite kukurūzų košę. Įberkite šiek tiek druskos, nepamirškite karts nuo karto pamaišyti ir virkite apie 10–15 minučių arba kol košė išvirs.
  3. Lašinius supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje iki šviesiai rudos spalvos.
  4. Ant košės patarkuokite ožkos sūrio. Galima įdėti ir ožkos sūrio kubelių.
  5. Sudėkite lašinių gabaliukus. Jei norite, galite užpilti šiek tiek skysčio iš keptuvės. Skanaus!
Ukrainietiška košė