Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai
- 125 g kukurūzų košės
- 400 ml pieno (arba pagal skonį)
- 50 ml vandens
- 200 g sūdytų nerūkytų lašinių
- 100 g ožkos sūrio (arba pagal skonį)
- žiupsnelio druskos
Paruošimas
- Puode sumaišykite vandenį ir pieną. Padėkite ant viryklės ir užvirinkite.
- Į puodą suberkite kukurūzų košę. Įberkite šiek tiek druskos, nepamirškite karts nuo karto pamaišyti ir virkite apie 10–15 minučių arba kol košė išvirs.
- Lašinius supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje iki šviesiai rudos spalvos.
- Ant košės patarkuokite ožkos sūrio. Galima įdėti ir ožkos sūrio kubelių.
- Sudėkite lašinių gabaliukus. Jei norite, galite užpilti šiek tiek skysčio iš keptuvės. Skanaus!