Duonvaisius

Duonmedis turi specifinį ne visiems patinkantį skonį, tačiau yra labai populiarus visame pasaulyje. Jis labai populiarus tarp vegetarų, veganų ir sveikos mitybos šalininkų.

Duonvaisius

Tokį populiarumą lemia nesunokusio vaisiaus savybės – savo skoniu ir tekstūra jis primena mėsą ir laikomas viena sveikiausių mėsos alternatyvų, kadangi jame nėra sojos, glitimo, grūdų, o taip pat – tai neperdirbtas maisto produktas. Nesunokusio vaisiaus skonis yra neutralus, todėl panaudojimo galimybės – plačios, kadangi jis puikiai sugeria prieskonius ir įgauna norimą skonį. Tekstūra primena vištieną ar plėšytą kiaulieną – gabalėliai sudaryti iš skaidulų, visai kaip plėšyta mėsa.

Duonvaisius

Sumuštinis su duonvaisio (jackfruit) piršteliais

Reikės:

  • 1 indelio konservuoto duonvaisio
  • 4 v. š. kario prieskonių
  • 2 v. š. džiūvėsėlių
  • 1,5 puodelio spelta baltų miltų
  • 1 puodelio vandens

Kepimui:

  • saulėgrąžų aliejaus

Sumuštiniui:

  • pilno grūdo duonos
  • avokadų
  • citrinos sulčių
  • pipirų, druskos
  • rukolos
Sumuštinis su duonvaisio piršteliais

Paruošimas:

1. Duonvaisį (jackfruit) supjaustykite juostelėmis. Sumaišykite su kario prieskoniais, tada džiūvėsėliais.
2. Miltus sumaišykite su vandeniu. Tešla turi būti tiršta.
3. Įkaitinkite keptuvę su riebalais. Apvoliokite duonvaisio gabaliukus tešloje ir kepkite iš abiejų pusių.
4. Nusausinkite aliejaus perteklių popieriniu rankšluosčiu.
5. Darykite sumuštinius. Ant duonos dėkite sutrintą avokadą, išspaustos citrinos sulčių, pipirų, druskos. Ant viršaus dėkite rukolą ir duonvaisio kepsnelį.

Sumuštinis su duonvaisio piršteliais

Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan pipiras.