Vienam asmeniui reikės:
- 240 g kalafiorų
- 2 raudonosios saldžiosios paprikos
- 40 g skaldytų pakeptų migdolų
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės traiškyto česnako
- 1 va. š. pomidorų pastos
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
- druskos ir pipirų
Gaminimas:
1. Į 200 C įkaitintą orkaitę dedame supjaustytą ir aliejumi išteptą kalafiorą. Kepsime maždaug 25–30 min.
2. Paprikos oda – ir sunkiai kramtoma, ir sunkiai virškinama. Tad paprikas įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus apdeginame (valio, pagaliau pateisinamai galima kažką pasvilinti!), o jei turite dujinę viryklę – laikydami už žaliojo koto apdeginkite ant atviros liepsnos. Tuomet jos lengvu rankos judesiu nusilupa. Išvalome ir paprikos sėklytes bei viską, kas balta, nes tai priduoda kartumo.
2. Paprikos oda – ir sunkiai kramtoma, ir sunkiai virškinama. Tad paprikas įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus apdeginame (valio, pagaliau pateisinamai galima kažką pasvilinti!), o jei turite dujinę viryklę – laikydami už žaliojo koto apdeginkite ant atviros liepsnos. Tuomet jos lengvu rankos judesiu nusilupa. Išvalome ir paprikos sėklytes bei viską, kas balta, nes tai priduoda kartumo.
3. Elektriniu plakikliu sumalame paprikas, migdolus, pastą, suberiame paprikos miltelius ir česnaką. Sumažinę malimo greitį, supilame nuo kalafiorų tepliojimo likusį aliejų. Voila – padažas paruoštas! Ant jo dedame iškeptus kalafiorus, pabarstome druska ir pipirais ir, jei turite, kalendromis. Valgome ir lieknėjame!