Originaliame sausainių recepte jų nereikia aptepti kiaušinio plakiniu, bet aš tepiau. Sunkiai kibo man tas cukrus… Ir tai suteikė išties malonaus traškumo. O ragavau sausainius tik ką išėmus iš orkaitės, kažkaip nesužavėjo. Tas moteriškas nekantrumas… Bet sausainiams atvėsus negalėjom sustoti valgyti!
Reikės:
250 g varškės;
300 g miltų;
200 g minkšto sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.
cukraus sumaišyto su cinamonu.
1 kiaušinio aptepti ( nebūtina).
Eiga:
Varškę išsukame su sviestu, suberiame miltus, kepimo miltelius bei druską. Užminkome vienalytę tešlą. Suformuojame rutulį, apviniojame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve valandai. Tešlą kočiojame plonai, stiklinės pagalba išspaudžiame apskritimus. Vieną pusę aptepame kiaušinio plakiniu ir apvoliojame cukraus ir cinamono mišinyje.
Tada cukrine puse į vidų, perlenkiam per pusę ir dar per pusę. Kraštelius pamaknojam į cukrų, o kampą truputį suspaudžiam, kad sausainis neišsižiotų. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepame 190 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių, skanaus!