„Valandėlę atsipūskite. Pasimėgaukite šiltu vasaros oru verandoje ir išbandykite šį varškės apkepo su cukinijomis receptą, kuris man pavyko purus, lengvas ir labai skanus“, – siūlo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė, kuri labai mėgsta gaminti maistą ir eksperimentuoti virtuvėje.
Odetos varškės apkepas su cukinijomis
Ingredientai: 500 g varškės, 250 g maskarponės sūrio, 3 kiaušiniai, 60 g sviesto, 50 g cukraus, 100 g cukinijos, 2 šaukštai bulvių krakmolo, žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga: sviestą ištirpinkite. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių trynius ištrinkite su varške, maskarponės sūriu ir cukrumi. Supilkite sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite. Suberkite bulvių krakmolą ir vėl išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite su druska iki standžių putų ir atsargiai, mediniu šaukštu, įmaišykite varškės masę. Tarkuotą cukiniją galite sumaišyti su varške arba galite dėti į kepimo indą ir užpilti varškės mase. Kepimo indą patepkite sviestu ir supilkite varškės apkepą. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 40–50 min., kol apkepas iškeps. Galite kepti mažuose indeliuose, tada laiką sumažinkite. Skanaus!