Ir valgė, ir Pramogų rekordo siekė

Šiemet Vilniaus šaltibarščių festivalis apjungė tiek sostinės gastronomiją, tiek įvairiausias pramogas, kultūrą ir net sportą. Vienas iš ryškiausių šių metų renginių – rekordų siekimas. Festivalio svečiai sėdo prie ilgiausio šaltibarščių stalo, kurio ilgis siekė 362 metrus – tiek metų skaičiuojama nuo batvinių sriubos, kuri laikoma šaltibarščių pirmtake, pirmojo paminėjimo Vilniaus mieste. Susėdusius prie šio stalo „Maxima“ vaišino šaltibarščiais.

Pramogų – ir mažiems, ir dideliems

Kaip ir pernai, taip ir šiemet festivalio epicentru tapo čiuožykla nuo Bastėjos kalno į milžinišką dirbtinį šaltibarščių dubenį. Čia visus, pasiruošusius išbandyti jėgas čiuožykloje, pasitiko šmaikštieji festivalio vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Gian Luca Demarco.

Festivalio teritorijoje taip pat veikė atskira erdvė vaikams su specialiai jiems pritaikytu stilizuotu šaltibarščių dubeniu, kur mažieji galės saugiai pramogauti. Jaunimui įrengtoje erdvėje jaunieji festivalio lankytojai galėjo susitikti su žymiais „Youtube“ video kūrėjais.

Tymo turguje įsikūrė dvi dešimtys maisto vagonėlių, kur galima buvo paragauti skirtingų šaltibarščių ir kitų rožinių patiekalų. Veiks prekybinė zona, kur lankytojai galėjo įsigyti specialiai festivaliui pagamintų suvenyrų.

Itin svarbi šventės dalis yra apranga – renginio svečiai demonstravo išmonę puošdamiesi šaltibarščių sriubos įkvėptais drabužiais bei aksesuarais, o įdomiausių kostiumų savininkų vakarinėje programoje laukia festivalio partnerių įsteigti prizai.

Šaltibarščiai sujungė meną, muziką ir sportą

Kūdrų parkas tapo erdve menininkų pasirodymams. Čia menininkė Monika Dirsytė surengė performansą „Šaknys“ ir kvietė prisiminti savo šaknis.

Vakarop Stanislovo Moniuškos skvere (šalia Šv. Kotrynos bažnyčios) startuoja rožinis padavėjų maratonas. Bėgdami 600 metrų ilgio trasoje padavėjai stengsis ne tik kuo greičiau įveikti maršrutą, bet ir išlieti kuo mažiau šaltibarščių.

Festivalį uždaro koncertas Rotušės aikštėje, kur galima pasiklausyti grupių „Frizz“, „Pupkyte“, „Imbieras“, „Eiktubaiktu“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Saulės kliošas“ ir „Gamka“.