„Pagaminti labai lengva, o nustebinti galima visus svečius tiek vaizdu, tiek skoniu“, – teigia Norvegijoje gyvenanti Inga Haakonen. Šventėms Inga siūlo pasigaminti vištienos ir bulvių kroketų.
Reikės:
virtų bulvių
vištienos
svogūno, česnako
saliero stiebo
mėgiamų prieskonių
2 kiaušinių
džiūvėsėlių
1 v. š. krakmolo
aliejaus viriumui
padažo
Gaminimas:
* Kroketams reikės tiek pat virtų bulvių, kiek ir virtos vištienos. Vištienos filė viriau kartu su svogūnų, česnaku, salieru bei mėgiamais prieskoniais apie valandą laiko. Reikia kad mėsytė pataptų labiau plėšiama nei pjaustoma ar kapojama.
* Vėliau vištieną smulkiai supjaustoma ar suplėšoma, įmaišoma į virtas ir trintas bulves, masė pravėsiname. Dedame kiaušinių (4 kroketams užtenka 1kiaušinio), džiūvėsėlių ir aš dėjau šaukštą krakmolo. Kad kroketai būtų sultingesni, į masę įpyliau šiek tiek vištienos sultinio. Masę suminkome.
* Tiekiame su mėgstamom salotomis bei padažu, jeigu norisi. Aš pasiruošiau švelnų pomidorų, česnakų padažą.