Tačiau svarbiausias pienės turtas – maisto skaidulinė medžiaga inulinas. Jis pasižymi sugebėjimu mažinti kenksmingojo cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoti žarnyno mikrofloros sudėtį, šalinti iš organizmo toksinus ir kenksmingas medžiagas.
Pienių ir klevo žiedų nektaras
Reikės:
1 banano
0,5 ananaso griežinėlio
1/4 klevo ir 5 pienių žiedų
Gaminimas:
Į elektrinį plaktuvą sudedame visus ingredientus, per du pirštus nuo jų įpilame vandens ir viską sutriname iki vientisos masės.
Dilgėlių ir kiaulpienių sriuba
Reikės:
pluoštelio dilgėlių
1/4 cukinijos
0,5 stiklinės rūgštynių
2 a. š. ispaninio šalavijo sėklų arba maltų linų sėmenų
0,5 avokado
1 trumpavaisio agurko
kelių lapelių šviežių mėtų
1 a. š. krienų
kiaulpienių papuošti
Gaminimas:
Daržoves ir prieskonius sudedame į trintuvą, iki pusės jų pripilame vandens ir sutriname.
Pagardiname saulėgrąžų grietine, apibarstome pienių žiedeliais.
Jei norite šiltos, sriubą galite pašildyti, tačiau neužvirti.