Kaip vartoti dilgėles gaminant patiekalus, kad jos nedilgintų ir nereikėtų plikyti?
Dilgėles nuplauname, sudedame ant medinės lentelės, apibarstome žiupsneliu druskos ir mediniu grūstuvu lengvai pagrūdame. Tada lengvai susmulkiname ir dedame į salotas ar kitus patiekalus.
Žalias dilgėlių kokteilis
Reikės:
1 obuolio
1 banano
1 laimo skiltelės
0,5 ananaso skiltelės
saujos garšvų ir saujos dilgėlių
Gaminimas:
Visus ingredientus sudėti į plaktuvą, užpilti vandeniu, kad jis šiuos apsemtų per porą pirštų, ir suplakti iki vientisos konsistencijos.
Moliūgų sėklų ir garšvų užtepas
Reikės:
¼ stiklinės moliūgo sėklų
0,5 avokado
saujelės garšvų
¼ citrinos sulčių
0,5 a. š. juodųjų pipirų
1 skiltelės česnako
¼ a. š. malto kumino arba kmynų
Gaminimas:
Visus ingredientus sutriname trintuvu. Galima tepti ant agurko, cukinijų griežinėlių, naudoti kaip užtepėlę ant džiovintų duonelių, ruošiant sumuštinius, kaip salotų padažą.
Kanapių ir dilgėlių užtepas
Reikės:
¼–0,5 stiklinės kanapių branduolių (jei naudosite su lukštu, kelias valandas reikia pamirkyti vandenyje, kad suminkštėtų)
pluoštelio dilgėlių
2 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
0,5 pomidoro
ispaninio šalavijo (čija) sėklų
¼ a. š. kajeno
¼ a. š. druskos
¼ citrinos sulčių
šakelės šviežio arba džiovinto baziliko, galima papildomai dėti skiltelę česnako
Gaminimas:
Visus ingredientus sumalame trintuvu. Galima vartoti kaip užtepą, padažą, kaip gėrimą – įpylus daugiau vandens ir dar kartą suplakus.