Kokie maisto produktai užkerta kelią senėjimo procesui
Riebios jūrų žuvys. Naudingiausių nesočiųjų riebalų rūgščių, užkertančių kelią senėjimo procesui, yra jūros žuvyse. Ji nebūtinai turi būti raudonoji – saira, skumbrė, tunas ir silkė puikiai padės atjauninti visą organizmą.
Avokadas pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, nes turi daug vitaminų C ir E, todėl apsaugo ląsteles nuo oksidacijos ir senėjimo.
Avokadas laikomas tikru atjauninimo perlu, nes jame yra polinesočiųjų riebalų rūgščių ir antioksidantų, kurie drėkina odą ir suteikia jai elastingumo.
Riešutuose yra omega-3 polinesočiųjų rūgščių ir daugiausia seleno, kurie yra idealūs mikroelementai kovai su odos senėjimu. Jie taip pat naudingi visam organizmui ir stiprina imuninę sistemą.
Kopūstai: baltagūžiuose, brokoliuose, Briuselio, Savojos ir kitų rūšių kopūstuose yra vitamino C ir fitocheminių junginių.
Šie naudingi mikroelementai apsaugo odą nuo raukšlių ir intensyvaus senėjimo.
Morkose, kaip ir visose oranžinėse, raudonose, tamsiai žaliose daržovėse ir vaisiuose, gausu karotino.
Būdamas vitamino A pirmtakas, beta karotenas yra vienas svarbiausių atjauninančių mikroelementų visoms organizmo sistemoms.
Kaulų sultinys pasižymi atjauninančiomis savybėmis, ir ne veltui. Jį ruošiant kaulai į skystį atiduoda visas savo naudingąsias medžiagas, ypač kolageną ir priešuždegiminių savybių turinčias aminorūgštis.
Sultinyje taip pat gausu magnio, kalcio ir fosforo, todėl jis padeda stiprinti kaulus, dantis, nagus ir plaukus.
Kiaušiniai yra tikras supermaistas mūsų organizmui. Juk juose yra aukštos kokybės baltymų, taip pat vitaminų D, A ir E, kurie padeda pratęsti jaunystę. Dėl biotino kiaušiniai pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, todėl padeda išlaikyti sveiką odą, plaukus ir nagus.
Šaltinis: tsn.ua