Kokius produktus patartina valgyti?
Tai – produktai, kurių sudėtyje gausu ląstelienos
Produktai, turintys antioksidacinį poveikį
Antioksidantai – flavonoidai (jų yra uogose), vitaminai C ir E, kurių yra žaliose daržovėse ir citrusiniuose vaisiuose, stiprina venas, taip pat malšina uždegiminius procesus. Vitaminas E trukdo susidaryti trombams ir apskritai yra būtinas širdžiai. Vitaminas C stiprina kraujagyslių sieneles, didina jų elastingumą, yra naudingas odai.
Magnio turintys produktai
Aštrūs prieskoniai
Vartokite Kajeno pipirų, kario, kad sušildytumėte organizmą, suaktyvintumėte kraujotaką, be to, tokie prieskoniai malšina apetitą, tad ir lieknina.
Obuolių actas
Kaštonai ir mėlynės
Ir vieni, ir kiti liaudies medicinoje seniai žinomi kaip efektyvios priemonės nuo venų varikozės. Tyrimais pagrįsta, kad kaštonai ir mėlynės taip pat padeda esant lėtiniam venų nepakankamumui, dėl kurio jaučiamas sunkumas, kojų tinimas ir peršėjimas. Mėlynes galite valgyti, gerti jų arbatą ar vartoti ekstraktą. Dažniausiai vartojamas kaštonų antpilas, dėl jo kiekio pasitarkite su gydytoju.