Pagrindui reikės:
150 g migdolų
100 g saulėgrąžų
150 g mirkytų datulių
50 g kokosų aliejaus
žiupsnelio druskos, cinamono
Įdarui:
300 g mirkytų (nebūtinai) anakardžių
2 v. š. kakavos
2 v. š. maltos kavos
2 a. š. cinamono
150 g medaus
žiupsnelio druskos
150 g kokosų aliejaus
Gaminimas:
Maisto smulkintuvu sumalkite migdolus ir saulėgrąžas, tik ne iki vientisos masės. Sumaišykite su datulių pasta ir kokosų aliejumi. Išklokite skardelę taip, kad išeitų pagrindas pyragui, maždaug 1–1,5 cm storio.
Pagaminkite įdarą. Elektriniu trintuvu sumalkite anakardžius su vandeniu. Įpilkite vandens, tiek, kad juos apsemtų. Suplakite iki vientisos masės. Ištirpinkite kokosų aliejų. Tuomet sudėti likusius ingredientus ir dar kartą sutrinkite.
Gautą vienalytę masę supilkite ant pyrago pagrindo ir palikite šaldiklyje 2–3 val.
Prieš patiekiant galima apibarstyti kakavos milteliais, papuošti mėtų lapeliais, džiovintomis uogomis.
Šį ir kitų gardžių receptų rasite G. Gum knygoje „Super desertai“.