Reikės:
- 1,5 stiklinės avižinių dribsnių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. druskos
- 1 a. š. cinamono
- 2 prinokusių bananų
- ¼ stiklinės riešutų sviesto
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- ¼ stiklinės agavų/ klevų sirupo arba medaus (jei ne veganiška versija)
- 1 flax egg (1 v. š. maltų linų sėmenų + 2,5 v. š. vandens) arba 1 kiaušinio
- ¾ stiklinės migdolų arba kito mėgstamo pieno
- šlakelio aliejaus
- papildomai riešutų sviesto ant viršaus
Gaminame:
- Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
- Kitame dubenyje šakute sutriname bananą ir gerai išmaišome su riešutų sviestu, vanile, sirupu, flax egg ir pienu.
- Suberiame sausus ingredientus į šlapią masę ir gerai išmaišome. Turi išeiti klampi masė. Jei per tiršta – beriame kelis šaukštus miltų (naudojau kokosų miltus).
- Kepimo skardą ištepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi ir supilame masę.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
- Iškepusį apipilame lydytu riešutų sviestu ir atvėsiname.
- Supjaustome gabalėliais ir laikome šaldytuve iki savaitės.