Reikės:

  • 1,5 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. druskos
  • 1 a. š. cinamono
  • 2 prinokusių bananų
  • ¼ stiklinės riešutų sviesto
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • ¼ stiklinės agavų/ klevų sirupo arba medaus (jei ne veganiška versija)
  • 1 flax egg (1 v. š. maltų linų sėmenų + 2,5 v. š. vandens) arba 1 kiaušinio
  • ¾ stiklinės migdolų arba kito mėgstamo pieno
  • šlakelio aliejaus
  • papildomai riešutų sviesto ant viršaus
Avižų-bananų batonėliai

Gaminame:

  1. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
  2. Kitame dubenyje šakute sutriname bananą ir gerai išmaišome su riešutų sviestu, vanile, sirupu, flax egg ir pienu.
  3. Suberiame sausus ingredientus į šlapią masę ir gerai išmaišome. Turi išeiti klampi masė. Jei per tiršta – beriame kelis šaukštus miltų (naudojau kokosų miltus).
  4. Kepimo skardą ištepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi ir supilame masę.
  5. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
  6. Iškepusį apipilame lydytu riešutų sviestu ir atvėsiname.
  7. Supjaustome gabalėliais ir laikome šaldytuve iki savaitės.