14
Kitas

Kopūstų sriuba su žirneliais

Ji pastebi, kad žmonės šventėms įprastai pagamina tiek maisto, kad jo tiesiog neįmanoma suvalgyti, o vėliau išmesti – gaila. Dauguma šeimininkų šventiniu laikotarpiu gamina patiekalus ilgesniam periodui, dažniausiai jų užtenka net iki Naujųjų metų. Pasak A. Matulevičiūtės, toks požiūris – klaidingas, kadangi paruošto vartojimui maisto netgi šaldytuve negalima laikyti per ilgai.

„Rekomenduojama mėsos, paukštienos, žuvies patiekalus, įvarius troškinius, šventines mišraines ir įdarytus kiaušinius šaldytuve laikyti ir suvartoti ne vėliau kaip per kelias dienas. Tarpušvenčiu ypač svarbu neapsunkinti skrandžio ir turėti išankstinį mitybos planą. Žinoma, galima sau leisti pavalgyti šiek tiek daugiau, tačiau svarbiausia nepersivalgyti. Per šventes stenkitės į lėkštes krautis mažesnes porcijas, nemaišykite skirtingų produktų ir labiau kreipkite dėmesį į savo organizmo poreikius“, – pataria A. Matulevičiūtė.

Keletą savaičių po švenčių stenkitės maitintis lengvesniu maistu ir venkite riebaluose kepto ar gruzdinto maisto. Nepamirškite, kad nuo persivalgymo galima susirgti, nes žiemą organizmas nepajėgus pats susitvarkyti su jo sukeltais nemaloniais pojūčiais.
sveikatai poveikio tyrėja Aida Matulevičiūtė

Mitybos poveikio sveikatai tyrėja taip pat rekomenduoja nepiktnaudžiauti saldžiais skysčiais ir bent trumpam atsisakyti konkrečių maisto produktų.

„Geriau vartoti nesaldintus gėrimus, šviežias sultis ir įvairias arbatas, pasaldintas natūraliu medumi arba vaisiais. Gamindami salotas majonezą pakeiskite aliejumi arba mažo riebumo grietine. Keletą savaičių po švenčių stenkitės maitintis lengvesniu maistu ir venkite riebaluose kepto ar gruzdinto maisto. Nepamirškite, kad nuo persivalgymo galima susirgti, nes žiemą organizmas nepajėgus pats susitvarkyti su jo sukeltais nemaloniais pojūčiais“, – sako A. Matulevičiūtė.

14
Kitas

Kopūstų sriuba su žirneliais

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)