Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas.

Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Kiaušinienė be kiaušinių

Reikės:

  • 150 g kieto tofu
  • šiek tiek mažiau nei pusės šaukštelio ciberžolės ir žiupsnio pipirų
  • šaukštelio aliejaus
  • 8 pievagrybių
  • 1 pomidoro
  • pusės raudonosios paprikos
  • didelės saujos špinatų
  • šaukšto maistinių mielių ir pusės šaukštelio juodos druskos (pasirinktinai)

Gaminimas:

  1. Įpilkite į keptuvę aliejaus ir susmulkinkite tofu.
  2. Po kelių minučių įberkite ciberžolės bei pipirų ir gerai išmaišykite, kad visi tofu gabaliukai taptų geltoni.
  3. Supjaustykite pievagrybius, pomidorą, papriką (galite naudoti bet kokias turimas daržoves ar tas, kurias dedate į kiaušinių kiaušinienę: svogūnus, česnakus, vyšninius pomidorus, cukiniją). Sudėkite į keptuvę viską, išskyrus špinatus, ir dar kelias minutes kepkite bemaišydami.
  4. Prieš išjungdami viryklę, sudėkite špinatus, maistines mieles, pagardinkite juodąja (ar paprasta) druska.

Skanaus!

Receptu pasidalijo tinklaraštis „Ne vištienos kepsnelis“.