„Į šį receptą žiūrėjau skeptiškai. Galvojau, kažkokia nesąmonė. Tačiau kai kartą išbandžiau, buvau labai nustebusi – taip patiko, kad norisi dar ir dar“, – pasakoja Vijolė.
Ir ne bėda, kad Vijolė neturėjo receptų nurodytų avižų miltų. Gamindama duoną panaudojo avižinius dribsnius – sudėjo juos į virtuvinį kombainą su kapokle ir sumalė. Gavo rupius avižinius miltus, kurie puikiai tiko duonos tešlai.
Vijolė rekomenduoja kiekvienam išbandyti šią duoną: labai paprasta, bet be galo skanu.
Duona, praturtinta baltymais ir skaidulomis
Tešlai reikės:
500 g varškės (9% riebumo. Naudojau,, Žemaitijos „ varškę)
3 kiaušinių,
300 g avižų miltų,
1 a. šaukštelis sodos,
30 ml kefyro,
žiupsnio druskos,
30 g linų sėmenų,
30 g moliūgų sėklų,
30 g saulėgrąžų sėklų.
30 g pistacijų kapotų riešutų,
30 g sezamo sėklų.
Gaminimas:
Į kefyrą supilti sodą ir palikti 5 min., kad nugestų.
Tada visus produktus sudėti į indą, gerai išminkyti, sudėti į kepimo formą ir kepti 1 val. iki 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusią išimti iš formos, atvėsinti ant grotelių.
„Man asmeniškai sumuštiniai su šita duonyte ir sūdyta lašiša – pasakiško skonio.
Skanaus.