„Į šį receptą žiūrėjau skeptiškai. Galvojau, kažkokia nesąmonė. Tačiau kai kartą išbandžiau, buvau labai nustebusi – taip patiko, kad norisi dar ir dar“, – pasakoja Vijolė.

Vijolė Gerlikienė

Ir ne bėda, kad Vijolė neturėjo receptų nurodytų avižų miltų. Gamindama duoną panaudojo avižinius dribsnius – sudėjo juos į virtuvinį kombainą su kapokle ir sumalė. Gavo rupius avižinius miltus, kurie puikiai tiko duonos tešlai.

Vijolė rekomenduoja kiekvienam išbandyti šią duoną: labai paprasta, bet be galo skanu.

Duona, praturtinta baltymais ir skaidulomis

Tešlai reikės:

500 g varškės (9% riebumo. Naudojau,, Žemaitijos „ varškę)

3 kiaušinių,

300 g avižų miltų,

1 a. šaukštelis sodos,

30 ml kefyro,

žiupsnio druskos,

30 g linų sėmenų,

30 g moliūgų sėklų,

30 g saulėgrąžų sėklų.

30 g pistacijų kapotų riešutų,

30 g sezamo sėklų.

Gaminimas:

  • Į kefyrą supilti sodą ir palikti 5 min., kad nugestų.

  • Tada visus produktus sudėti į indą, gerai išminkyti, sudėti į kepimo formą ir kepti 1 val. iki 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje.

  • Iškepusią išimti iš formos, atvėsinti ant grotelių.

  • „Man asmeniškai sumuštiniai su šita duonyte ir sūdyta lašiša – pasakiško skonio.

Duona, praturtinta baltymais ir skaidulomis

  • Skanaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)