Miestą lydi kultūros angelai

Išskirtiniai renginiai, ryškios ir įdomios edukacinės programos šeimai ir vaikams, kelionės šventiniu šviečiančiu traukinuku ir Siauruku lydint nykštukams, žėrinti pagrindinė eglė miesto centre ir eglių kompozicija Šventosios upės pakrantėje, kurių viršūnėse sužibs angelai, Tilto gatvės komplekse įsikurs ir savo pasirodymus dovanos Anykščių meno mokyklos mokiniai, pasivaikščiojimai spindinčių angelų mieste – štai, kas vyks laukiant žiemos švenčių. Kalėdų rezidencijoje bus ir šios rezidencijos šeimininkas Kalėdų senelis.

„Gruodžio 4 d. Anykščiuose sužibs 8 eglės. Tradiciškai pagrindinę eglę matysime aikštėje prie kultūros centro, tačiau naujai nušvis septynių eglių kompozicija Tilto g. komplekse esančioje terasoje ant Šventosios upės kranto“, – kalbėjo Anykščių rajono savivaldybės meras Sigutis Obelevičius.

Šių metų Anykščių miesto Kalėdų laiko šventinio papuošimo idėja – jaukus, lakoniškas, mielas ir angeliškas miestas. Konkursą šventinio papuošimo įgyvendinimui laimėjo UAB „RDS1”.

Kas naujo?

Kalėdų rezidencijos laikotarpiu mieste įvairiose erdvėse, netikėčiausiose vietose įsikurs angelai. Ten, šalia Šventosios upės esančiai teritorijai, planuojama septynių eglių kompozicija, kurių kiekvienos viršūnėje gruodžio 4 d. sužibs angelai. Pasikeis pagrindinio tilto šventinės instaliacijos. Naujomis dekoracijomis pasipuoš Anykščių senamiesčio Sinagogos ir Daukanto gatvelių įėjimai. A. Baranausko aikštė pasipildys ant medžių įrengtomis šviečiančiomis instaliacijomis.

„Šiemet buvo nuspręsta visas dekoracijas įsigyti, o ne nuomoti. Nors yra ir kitų nuomonių, kad atsibosta tie patys papuošimai, tačiau įsigijus ne vienerius metus bus galima plėsti ir puošti kad ir su tais pačiais puošybiniais elementais, bet ir atokesnius, niekad nepuošiamus miesto kampelius”, – sakė architektė Daiva Gasiūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)