„Matome pasaulines tendencijas, kad žmonėms vis svarbesnis tampa kokybiškas maistas bei apskritai gyvenimo gerovė, susidedanti iš mažų kasdienių dalykų – tokių, kaip skanūs ir sveiki pietūs“, – sako „Technopolio“ Lietuvos verslo regiono vadovė Lina Maskoliūnė.
Iš siekio prisidėti prie tokios gyvenimo kokybės ir patenkinti skirtingus darbuotojų skonius gimė ir idėja biurų pastate įrengti gastronomijos erdvę, sudarytą iš skirtingų restoranų. Kiekvienas jų – kruopščiai atrinktas aukščiausios kokybės tiekėjas savo atstovaujamoje virtuvėje, taigi lankytojams užtikrinami tiek didelis patiekalų pasirinkimas, tiek kokybė.
„MIN Food Market“ koordinuos konkursą laimėję Evelina Urbaitė ir Aivaras Šičkus, svetingumo versle dirbantys virš 20 metų ir šiuo metu Vilniuje valdantys restoraną „Sakmės“ (MB „Sapiegos“). Pasak jo vadovo A. Šičkaus, prisidėti prie gastronomijos erdvės kūrimo biurų pastate paskatino ir idėjos novatoriškumas. „Vieno didžiausių pasaulyje nekilnojamojo turto vystytojų „Cushman & Wakefield“ teigimu, food hall’ai šiuo metu yra „ant bangos“, o verslo pastatuose jie tik pradeda kurtis. Šis faktas mus dar labiau paskatino prisijungti prie gastronomijos erdvės kūrimo „Novoje“, nes tokia ji būtų pirma ne tik Lietuvoje, bet ir Rytų bei Šiaurės Europoje“, – teigia A. Šičkus.
Pasak L. Maskoliūnės, gastronomijos erdvė leis skirtingų skonių ir poreikių žmonėms susitikti vienoje vietoje. Tokį požiūrį komunikuoja ir jos pavadinimas. „Švedų kilmės žodis „min“ reiškia „mano“ – juo norime pasakyti, kad kiekvienas užsukęs lankytojas čia ras kažką sau, pagal savo skonį ir norus. Be to, į šią erdvę atsinešame dalelę Skandinavijos ne tik pavadinime, bet ir interjere: jis, kaip ir visas pirmojo „Novos“ aukšto interjeras, buvo kurtas suomių architektų komandos „Amerikka“ ir yra vieningas su kitais „MIN“ tinklo restoranais „Technopolio” biurų pastatuose Skandinavijoje“, – teigia „Technopolio“ Lietuvos verslo regiono vadovė.
Planuojama, kad daugiau nei 600 kv. m „MIN Food Market“ patalpose įsikurs 6 restoranai, siūlantys JAV, Meksikos, Italijos, Tailando, Indonezijos ir Lietuvos virtuvių patiekalus. Skaičiuojama, kad gastronomijos erdvė per dieną galės aptarnauti iki 1500 lankytojų ir bus atvira ne tik dirbantiems naujajame biurų pastate, bet ir visiems norintiems. Kaip ir įprasta tokiose erdvėse, maistą bus galima užsisakyti tiek gyvai, tiek naudojantis mobiliąja programėle.
Pirmoji Lietuvoje gastronomijos erdvė biurų pastate duris atverti turėtų 2021 m. pradžioje, kai „Novoje“ įsikurs pirmieji nuomininkai. Drauge su ja „Novoje“ atsidarys ir kavinė, kuri orientuosis į sveiką maistą ir pusryčius, joje bus galima nusipirkti ir kokybiškos kavos bei užkandžių, taip pat ši kavinė aptarnaus ir pastato konferencijų centre vyksiančius renginius, konferencijas ir susitikimus.