„McDonald‘s“ Londone pristatė naujovę – QR mitybos kodą. Nufotografavus ant pakuotės esantį QR kodą, lankytojai savo telefonuose pamatys faktus apie „McDonald‘s“ gaminamo maisto kokybę ir maistinę vertę. Tikimasi, jog ši sistema lankytojams padės lengviau išsirinkti norimus produktus iš gausaus meniu. Iki 2013 metų pabaigos šią naujovę planuojama įdiegti ir kituose „McDoland‘s“ restoranuose visame pasaulyje.     
 
Siekdamas skatinti sveiką vaikų gyvenseną, „McDonald‘s“ taip pat pristatė Olimpinių žaidynių metu vyksiančią „McDonald‘s“ Champions of Play“ programą. Viena jos dalių – tai Championsofplay.com interneto svetainė, išversta net į 41 kalbą. Didžiąją jo turinio dalį sukūrė gerai žinomas mitybos problemų profesorius iš Leeds Metropolitan universiteto Londone – dr. Paul Gately'is. Kad puslapis smagiais žaidimais įkvepia vaikus sportuoisti, patvirtino ir plaukikai Dara Torres ir Fernando Scherer, gimnastas Shawnas Johnsonas bei futbolo žaidėja Julie Foudy.
 
Interneto svetainėje vaikai gali žaisti bei siūlyti įvairių žaidimų idėjas, kartu sekti asmeninius žaidimų rezultatus. 2 iš beveik 200 „Champions of Play“ dalyvių buvo apdovanoti išskirtiniais prizais – proga ne tik pamatyt Olimpines žaidynes, bet ir kirsti finišo liniją ar kartu su sportininku eiti atsiimti medalio ant aukščiausios pakylos.
 
Kitoje „McDonald‘s“ pristatytoje programoje „Champions of Food“ vaikai bei jų tėveliai galėjo rekomenduoti savo receptus „McDonald‘s“ meniu. Vienai šios programos nugalėtojų buvo suteikta galimybė padėti „McDonald‘s“ šefui, kuriant „Happy Meal“ kompleksus.
 
„McDonald‘s“ taip pat pasirūpins, kad jų veikla Londono olimpinių žaidynių metu tvari. Dauguma „McDonald‘s“ baldų bei kitos įrangos, kuri bus nebereikalinga Olimpinėms žaidynės pasibaigus, bus perdirbta arba panaudota naujuose ar jau veikiančiuose restoranuose.   
 
Pirmą kartą „McDonald‘s“ restoranas su Olimpinėmis žaidynėmis bendradarbiavo dar 1968 metais. „McDonald‘s“ mėsainiai lėktuvu į Prancūzijos Grenoble miestą atvyko po to, kai JAV sportininkai pareiškė esantys be galo išsiilgę „McDonald‘s“ maisto. Nuo šio įvykio „McDonald‘s“ maistą pradėjo tiekti milijonams atletų, jų treneriams, šeimoms bei fanams. Tiesa, panašu, jog šiose Olimpinėse žaidynėse JAV sportininkai skųstis negalės, nes „McDonald‘s“ „namai“ trumpam atkeliauja į Londoną.

Beje, Olimpiniame miestelyje įsikūrusiame „McDonald‘s“ vienu metu gali pietauti iki 1,5 tūkst. lankytojų. „McDonald‘s“ atstovai skelbia, jog Olimpinis restoranas turės išskirtinai platų meniu pasirikimą, kuriame – ne tik tradiciniai lankytojų pamėgti mėsainiai, tačiau ir specialūs kompleksai vaikams bei suaugusiesiems. Vaikams siūlomi išskirtiniai „Happy Meal“ kompleksai su įvairiais vaisiais, daržovėmis bei pieno produktais. Tiek vaikai, tiek suaugusieji meniu ras avižinės košės, įvairių salotų, suktinukų, galės mėgautis „McCafe“ kava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)