Legendinės sekso guru susidomėjimo sritis buvo kur kas platesnė nei tik seksas – aprėpė daugybę kitų žmogiškosios patirties aspektų, ji taip pat davė daug gyvenimiškų patarimų. Kai kurias pamokas ji patyrė pati – Ruth buvo žydė, kuri pabėgo iš Vokietijos. Moteris per holokaustą prarado abu savo tėvus, tad jos gyvenimas nebuvo lengvas. Ji išgyveno ir sudėtingas santuokas, vis tik laimę sukūrė su trečiuoju vyru – inžinieriumi Manfredu Vestheimeriu, rašo nytimes.com. Kartu juodu pragyveno daugiau nei 30 metų.

2012 m. interviu „The Guardian“ Dr. Ruth kalbėjo apie tai, kaip svarbu baisią patirtį paversti kažkuo teigiamu.

„Man liko jausmas – dėl to, kad man pasisekė ir aš nebuvau nužudyta nacių, privalau ką nors padaryti pasaulyje gera. Nežinojau, kad ši mintis baigsis tuo, jog nuo ryto iki vakaro kalbėsiu apie seksą“, – šypsojosi Dr. Ruth.

Pirmą kartą Dr. Ruth laidoje „The Tonight Show“ pasirodė 1982 m., kai kalbos apie seksą dar buvo tabu. Kai laidos vedėjas Johnny Carsonas pasakė, kad daugelis žmonių drovisi kalbėti apie tai, Dr. Ruth atskleidė, kaip reikėtų kalbėti šia tema.

„Jei tai darote skoningai, galima kalbėti apie viską. Tiesiog apie viską“, – sakė ji.

Karjeros pradžioje Dr. Ruth sulaukė kritikos iš valdžios atstovų, kurie nepritarė jos pasisakymams už homoseksualumą ir abortus. 1985 m. per jos skaitytą paskaitą Oklahomos valstijos universitete vietinis dvasininkas nesėkmingai bandė moterį areštuoti.

Dr. Ruth

2015 m. interviu žurnalui „Philadelphia Magazine“ Dr. Ruth aiškiai išdėstė savo esminę poziciją santykių klausimais.

„Manau, kad geriausi seksualiniai santykiai eina kartu su meilės jausmu. Tai nėra apie pirmąją meilę, pirmąją naktį – tai apie ilgalaikius santykius, kuriuos lydi dėkingumas žmogui, kuris tavimi rūpinasi“, – sakė sekso terapeutė.

Ji teigė, kad aktyvūs žmonės yra puikūs partneriai lovoje, ypač išskyrė slidinėjimą.

„Slidininkai yra geriausi meilužiai, nes jie niekada nesėdi priešais televizorių, – 2010 m. „Esquire“ sakė Dr. Ruth, kuri ir pati buvo patyrusi slidininkė. – Be to, keltuve galima susipažinti su naujais žmonėmis.“

Ji dažnai pabrėždavo, kad žmonės neturėtų gyventi baimėje, kaip metaforą pasitelkdavo savo mėgstamiausią gyvūną – vėžlį.

„Kad vėžlys galėtų judėti, jis turi iškišti kaklą, – sakė Dr. Ruth. – Gyvenime bus momentų, kai teks iškišti kaklą. Bus iššūkių. Ir užuot slėpęsi kiaute, turėsite išlįsti ir tuos iššūkius pasitikti.“

Vėlesniais metais ji nuolat garsino savo vardą skaitydama paskaitas, mokydama ir rašydama knygas. Net būdama 90-ies ji neketino išeiti į pensiją.

Dr. Ruth

„Niekada neišeisiu. Kitas klausimas?“ – interviu žurnalui „People“ rėžė moteris.

„Turiu du nuostabius vaikus, keturis anūkus, – kalbėjo ji. – Žmonės visame pasaulyje man sako, kad padėjau jiems atvirai kalbėdama apie seksą. Be to, Hitleris mirė, o aš gyva.“

Dr. Ruth patarimai geresniam seksui

Sekso terapeutė per visą savo gyvenimą paskelbė daugybę straipsnių ir knygų intymaus gyvenimo klausimais. Po Dr. Ruth mirties „The Guradian“ išspausdino 15 patarimų, kuriuos moteris anksčiau dedikavo kiekvienam seksualinį gyvenimą gyvenančiam žmogui.

1. Žmonės nėra Siamo dvyniai. Kartais jie nenori užsiimti seksu tuo pačiu metu arba tiek pat kartų. Svarbu, kad pora vienas prie kito prisitaikytų.

2. Manau, kad žmonės turėtų užsiimti seksu prieš eidami vakarieniauti.

3. Daugelis ima pavyduliauti dėl savo partnerio fantazijų. Tai didelė klaida! Po ilgų bendro gyvenimo metų daugeliui reikia fantazijų, kad pakankamai susijaudintų ir patenkintų partnerį.

4. Jei jūsų tikslas – orgazmas, palaipsniui nebesimėgausite likusiu mylėjimosi laiku.

5. Nesidalinkite savo fantazijomis užsiimdami seksu. Jei moteris galvoja apie visą futbolo komandą lovoje, viskas gerai, bet apie tai verčiau patylėkite.

6. Jūsų seksualinis gyvenimas neturi baigtis vien dėl to, kad sulaukėte tam tikro amžiaus.

7. Vyrai, norite stipresnės erekcijos? Valgykite graikinius riešutus.

8. Būkite kūrybingi! Kaip jums svogūno žiedas, užmautas ant varpos?

9. Išjunkite ekranus ir susipažinkite vienas su kitu.

10. Gerai seksualinei patirčiai reikia laiko – tiek susijaudinimui, tiek bučiniams po sekso. Švelnūs žaidimai po sueities yra svarbūs dėl kito susitikimo lovoje.

11. Kuo daugiau moterys užsiima seksu, tuo menopauzės simptomai silpnesni.

12. Būdama slaugos namuose norėčiau būti užtikrinta, kad čia bus pasimatymų kambarys su užrašu, tokiu kaip viešbutyje – „netrukdyti“. Įvairaus amžiaus žmonės turi poreikį glamonėtis ir būti apkabinti.

13. Pasimėgaukite savo kūnu prieš partnerį, pademonstruokite jį, pasistenkite, kad partneris jaustųsi drąsiai.

14. Esate komandiruotėje, einate vakarieniauti su bendradarbiu, išgeriate per daug gėrimų ir galiausiai pasimylite, nors abu esate vedę? Greičiausiai jūs nejaučiate šiam asmeniui jokių jausmų, abu apgailestaujate dėl to, kas įvyko, ir pasižadate sau, kad daugiau niekada neleisite tam pasikartoti? Ar pasakyti apie tai sutuoktiniui? Aš manau, kad nereikia. Nesvarbu, kaip jūsų sutuoktinis priims šią žinią – tai bet kokiu atveju paliks randą jūsų santykiuose.

15. Vyresnio amžiaus žmonės privalo būti seksualiai raštingi. Jokio sekso vakare, kai esate pavargę. Geriausias būdas vyresnio amžiaus žmonėms užsiimti seksu – tai daryti gerai išsimiegojus