Liliya pasakoja, kad jos profesinis kelias buvo labai vingiuotas. Ji išbandė save keliose srityse, bet tikina visada jautusi, kad šie darbai nebuvo tai, ko troško jos širdis.

Ezoterika pradėjau domėtis būdama paauglė – visada mėgau stebėti žmones, buvau kitokia nei mano bendraamžiai. Analizuodavau save ir kitus, mačiau tai, ko kiti nematė. Pavyzdžiui, kartą išvydau degančios moters siluetą – kai prabilau apie tai, man pasakė, kad šioje vietoje įsiplieskė gaisras ir sudegė moteris“, – sako pašnekovė.

Tokie reginiai, anot Liliyos, priverčia analizuoti, kodėl ji tai matė, kodėl jai duota tai matyti. Moteris teigia dažnai nujausdavusi įvairius įvykius. Vis dėlto, įžengusi į suaugusiųjų pasaulį ir supratusi, kad pragyvenimui reikalingi pinigai, moteris dirbo pastovius darbus.

„Giliai širdyje žinojau, kad vieną dieną vis tiek tapsiu būrėja. Buvo laikas, kai dirbau net dvejose įmonėse, bet supratusi, kad šie darbai ne man – išėjau. Tada ėmiau intensyviai mokintis, dalyvauti seminaruose – tiek privačiai, tiek grupėse. Informaciją ezoterikos temomis rinkau ir savarankiškai. Po pusmečio praktikos supratau, kad ir pati jau galiu priimti klientus. Buvau ką tik išsiskyrusi su vyru, išvykusi gyventi į kitą miestą ir labai norėjau įsitvirtinti, todėl tarp praktikos ir konsultavimo pradžios vėl dirbau ir samdomą darbą“, – likimo vingiais dalijasi Liliya.

Dabar ji tikina mananti, kad visi gyvenimo įvykiai, nutikę prieš 12 metų, signalizavo apie būrimo kryptis.

„Tai atvedė mane į numerologijos, astrologijos, parapsichologijos, ezoterikos ir tik tada – į tarologijos sritis. Ezoterikoje ilgai ieškojau, kokia turi būti „gera“ ir „bloga“ ragana. Tarologiją ėmiau studijuoti prieš 10 metų – šalia to nagrinėjau ir orakulo kortų reikšmes, taip pat runas. Vis dėlto taro kortos, mano nuomone, padeda aprėpti platesnį spektrą, susijusį su žmogaus pasąmone, kurioje ir glūdi visi atsakymai. Taro kortų skaitymas yra įrankis, kuriuo teisingai naudojantis galima atsakyti į bet kokį žmogui kylantį klausimą, o man visada ir rūpėjo padėti sunkiu gyvenimo momentu“, – sako būrėja, kuri šiais metais planuoja daugiau dėmesio skirti ir prie ezoterikos nepriskiriamai numerologijai.

Liliya Taro

Vieno kliento patirtis įsiminė visam gyvenimui

Dažniausiai į tarologę kreipiasi moterys – susidomėjusių vyrų skaičius, pasak jos, gerokai mažesnis.

„Mano darbe – daug ilgamečių klientų, kurie vis sugrįžta. Būrimas nėra žaidimas – reikia, kad po seanso atsistatytų žmogaus energetinis laukas, nusistovėtų iš seniau gauta informacija ir viskas pajudėtų iš to taško, kuriame klientas buvo būrimo metu. Tuos pačius klausimus klientams leidžiu užduoti du kartus per metus. Kitus klausimus – ne dažniau kaip kartą į 3 mėnesius.

Jeigu reikėtų apibūdinti klientus – tai jie yra paprasti žmonės, ieškantys atsakymų, analizuojantys savo gyvenimą, norintys geriau pažinti save ir kitus. Dažniausi klausimai yra susiję su meile, karjera, finansais ir sveikata. Bet tenka išgirsti visko“, – šypteli Liliya.

Keisčiausia, anot pašnekovės, būna tada, kai žmonės kreipiasi galvodami, kad būrėja sutvarkys jų gyvenimo problemas. Deja, Liliya pabrėžia, kad tai turės padaryti jie patys.

„Vis tik dabar tokių atvejų pasitaiko jau labai retai – pastebiu augantį žmonių sąmoningumą, jie prisiima atsakomybę už save. Pamenu, kartą pagalbos kreipėsi vyras, o kitą dieną paskambinęs pasakė, kad žada pakelti prieš save ranką – neva, nebeturi prasmės gyventi, nes buvo ką tik praradęs mylimą moterį. Pokalbio metu pasakė apie tą skausmą viduje, taip pat sielos skausmą. Tie žodžiai „skauda sielą“ man labai įsiminė, nors nuo skambučio praėjo 5-eri metai. Esu panašų jausmą patyrusi ir pati – tai reiškia, kad žmogus patyrė stiprią panikos ataką. Laimei, aš galėjau jam padėti. Pajaučiau, kad padariau didžiulį darbą, motyvavau klientą – ši situacija motyvavo ir mane pačią“, – pasakoja moteris.

Liliya Taro

Iš vieno kliento Liliya buvo sulaukusi grasinimų – žmogui nepatiko, kas buvo pasakyta būrimo metu apie jo ateitį.

„Klientas sakė, kad mane ras ir nužudys. O juk aš seanso metu kalbu tik tai, ką matau. Taip pat stebina, kai žmonės tuo pačiu klausimu kreipiasi dar ir dar kartą, tikėdamiesi, kad kažkas pasikeitė, nors patys dėl to norimo pokyčio visiškai nesistengia“, – nusistebi tarologė.

Nepriima juodosios magijos užsakymų

Anot Liliyos, magija spalvų neturi, bet būrėjai bendru sutarimu skiria, kad tai, kas bloga – yra juoda, o tai, kas gera – balta.

„Mano įsitikinimu, juodoji magija yra baisiau už bet kokią nuodėmę, aprašytą Biblijoje. Juodosios magijos galia yra paveikiamas žmogus, jo valia. Žmogus daro atitinkamus veiksmus prieš savo valią. Tai net skamba baisiai, o juodosios magijos atstovai įprastai būna nužmogėję. Karma yra užtraukiama septynioms kartoms į priekį ir tam žmogui, kuris tokius ritualus užsako“, – sako pašnekovė.

Ji savo klientams tikina visada pranešanti, kad juodosios magijos ritualų niekada neatlieka, vis dėlto sako sulaukianti prašymų užkerėti vyrą, kad šis neišeitų iš santykių arba pamiltų moterį. Liliya pabrėžia, kad meilės per prievartą niekada nebus.

Liliya Taro

„Užkerėti žmonės ilgai negyvena ir tai yra visiška tiesa. Kai žmonės užsako prakeiksmą kitam, galvoja, kad tai yra vienintelis būdas išspręsti problemą. Šlykščiuosi būrėjais, kurie išdrįsta užsiimti juodąja magija – daugelis tai daro iš tuštybės. Prašymų užsiimti juodąja magija dažniausiai sulaukiu pilnaties metu – pastebėjau, kad ši mėnulio fazė suaktyvina žmonių jausmus ir išjungia sveiką mąstymą“, – pastebi ji.

Už suteiktas paslaugas galima išsimokėti dalimis

Buvo laikas, kai Liliya dirbo už simbolinius pinigus – tuomet galvojo, kad dar daug ką reikia išmokti. Vis dėlto, kai tarologija tapo jos pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu, mokestis tapo fiksuotas.

„Būrimo kaina priklauso nuo užsakomo punkto, dažniausiai siekia 30–100 eurų. Taip pat užkalbu raudonų siūlų apyrankes, įvairias statulėles. Nuo avarijų esu užkalbėjusi net savo automobilį – tai išties veikia, pati įsitikinau ne kartą. Taip pat planuoju pereiti į naują lygmenį – burti vaizdo skambučio metu, jaučiu didelį poreikį iš klientų, – sako būrėja. – Už suteiktas paslaugas galima išsimokėti dalimis – suprantu, kad tokių paslaugų kaina bus didesnė, tad ne kiekvienas žmogus galės susimokėti iš karto. Taip pat yra daug būrėjų aferistų, kurie paima mokestį, o paslaugos nesuteikia – pusę sumos po seanso sumokėjęs klientas neliks apgautas.“

Liliyai teko susidurti ir su nemokiais klientais.

„Laimei, aš nuo to nenukentėjau – aukštesnės jėgos pačios nuspręs, ką brangaus iš jų pasiimti. Nuolaidų taip pat neteikiu – tiek nepažįstami, tiek artimesni klientai moka tiek pat. Į skolą būrimų nebeatlieku jau ilgą laiką – daugybė žmonių neatsiskaitė iki šiol“, – teigia pašnekovė.

Liliya Taro

Šiuo metu būrėja dirba ir samdomą darbą, tad tarologijai ir konsultacijoms skiria pirmadienio–sekmadienio ankstyvus rytus ir vėlyvus vakarus.

„Aš turtų nesikraunu – investuoju į mokymus, seminarus, būrimui skirtus įrankius, moku už patalpų nuomą, kamuoja ir mokesčiai. Atėjau į šį pasaulį mokytis, dalintis žiniomis ir padėti žmonėms“, – šypteli Liliya.

Dėmesio: Delfi primena, kad burtai yra pramoginio pobūdžio turinys, tad kiekvienas renkasi – tikėti jais ar ne.