Taip skanu ir kaip greitai pagaminama!

Ingredientai:

– 360 g mėgstamos varškės;
– 60 – 70 g šviežiųšpinatų;
– Keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje (pagailėti nereiktų);
– Kelių nevirtų lazanijos lakštų;
– Gabalėlis fermentinio ar kietojo sūrio;
– Gabalėlis sviesto;
– Stiklinė pieno;
– Keli šaukštai miltų;
– Žiupsnelis druskos;
– Žiupsnelis džiovintų bazilikų.

Kaip gaminti:

1. Varškę sumaišykite su šiek tiek smulkintais špinatais, saulėje džiovintais pomidorais bei pagardinkite druska, džiovintais bazilikais.

2. Paruoškite baltąjį padažą: keptuvėje išlydykite sviestą, jame lengvai apkepkite kelis šaukštus miltų ir lėtai pilant pieną maišykite, kol pradės lengvai tirštėti.

3. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pradėkite sluoksniuoti: pilkite baltąjį padažą, dėkite nevirtus lazanijos lakštus, storesnį sluoksnį varškės, vėl lazanijos lakštus, baltąjį padažą, varškę...

Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų ir baltojo padažo. Kepkite 180–200 laipsnių orkaitėje apie 25–35 minutes, kol iškeps.

Kepimo pabaigoje apibarstykite tarkuotu sūriu, kad lengvai išsilydytų ir apskrustų.

Daugiau Bertos receptų rasite www.cukrinisavinelis.lt