Tiesa, turbūt dar sunkiau būtų rasti elegantišką būdą sparnelius valgyti. Rakinėjam kaulelius rankomis, rankomis imame šalia patiektas keptas bulvytes ir servetėle nuo veido šluostomės padažą. Nesakykit, kad tokio vaizdo nebūna prie jūsų stalo. Bet gali būti, kad būtent tai ir prideda daugiausia jaukumo ir laimės.
Labai daug jaukumo ir laimės bent jau į mano virtuvę atneša šie lipnūs sparneliai su barbekiu padažu ir medumi. Dar vienas jų privalumas: paruošimas nereikalauja daug darbo (kepti skirtas laikas juk nesiskaito, taip?), tad tinka ne tik savaitgalio pietums, bet ir sočiai darbo dienos vakarienei.
Produktai:
– 1,2 kg vištienos sparnelių;
– 3 didelės skiltelės česnako;
– Prieskonių: druskos, maltų juodųjų pipirų ir kmynų (kiekius siūlau rinktis pagal skonį, aš, pavyzdžiui, dedu palyginti daug kmynų, nes labai juos mėgstu);
– Šlakelis aliejaus;
– 1,5 šaukšto medaus;
– 4-5 šaukštai barbekiu padažo.
Procesas:
– Česnako skilteles nulupti, susmulkinti ir sumaišyti su kitais prieskoniais;
– Vištienos sparnelius ištrinti česnako bei prieskonių mišiniu, vos vos pašlakstyti aliejumi ir kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių;
– Kol sparneliai kepa, dubenėlyje ištirpinti medų ir sumaišyti su barbekiu padažu;
– Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos sparnelius aptepti medaus ir barbekiu padažo mišiniu;
– Patiekti su bulvių skiltelėmis ir mėgstamomis daržovėmis.
Skanaus!
Daugiau receptų rasite www.tinginiumaistas.com