Mitas Nr. 1. Vyrai nori, kad iniciatyva priklausytų jiems

Nežinia, ar sekdami George‘o Clooney pavyzdžiu, ar paprasčiausiai dėl prigimtinio polinkio, šių laikų vyrai vis dažniau susižavi savimi pasitikinčiomis, puikiai išsimokslinusiomis moterimis (tokiomis kaip rafinuotoji Amal Alamuddin, o ne viliokė Marilyn Monroe). Remiantis portale Match.com skelbiamais per 5,6 tūkst. vyrų ir moterų sutraukusios apklausos rezultatais, stulbinamai didelė dalis – net 90 proc. vyrų moters kvietimą į pasimatymą vertina teigiamai.

Mitas Nr. 2. Vyrus domina vien neįpareigojantis seksas

Toli gražu ne visus vyrus domina neįpareigojantis seksas, be to, ir tiems, kuriuos jis domina, reikia ne vien tokio.

„Lygiai kaip begalė kitų asmeninių savybių, tarkim, ekstravertiškumas, požiūris į atsitiktinius lytinius santykius gerokai skiriasi tiek tarp vyrų, teik tarp moterų, – nurodo seksologė Zhana Vrangalova. – Kai kuriems vyrams seksas be įsipareigojimų visiškai nepriimtinas, o kai kuriuos jis domina tik konkrečiu gyvenimo etapu.“

Svarbu atminti, kad atsitiktinio sekso buvimas žmogaus gyvenime dar anaiptol nereiškia, kad tas žmogus netrokšta meilės ir rimtų santykių. Tiesiog yra dalykų, kurie neužkerta kelio kitiems, ir šiuo atveju gali būti kaip tik taip, todėl visiškai įmanoma norėti ir vieno, ir kito.

Mitas Nr. 3. Vyrų neveikia biologinis laikrodis

„Tiek vyrai, tiek moterys trokšta artimų santykių, ir vieni, ir kiti įsimyli ir abiejų lyčių atstovai nori turėti vaikų (ypač iki sulaukia 40-ies), kuriais galėtų rūpintis. Taigi, vyrų siekiai nelabai skiriasi nuo moterų“, – aiškina biologinės antropologijos specialistė Helen Fisher.

Mitas Nr. 4. Apie vyro penio ilgį galima spręsti pagal pėdas

Deja, teiginys, kad vyro penio ilgį galima nuspėti pažvelgus į jo pėdas, plaštakas, nosį ar galbūt dar ką nors, neturi jokio mokslinio paaiškinimo.

„Tai vienas iš tarp žmonių sklandančių mitų“, – tvirtina Niujorke dirbantis seksologas Stephenas Snyderis.

Mitas Nr. 5. Vyrai vengia įsipareigojimų

„Yra ne visai taip, – įsitikinusi H. Fisher. – Pristatyti savo bičiulę draugams ir artimiesiems vyrai paprastai suskumba gana greitai. Moterys šiuo požiūriu yra kiek lėtesnės. Vyrams labiau patinka visuomenės dėmesys ir jie greičiau užsinori apsigyventi kartu.“

Už visko, kas paminėta, glūdi labai keista biologinė priežastis. Kadangi moterys yra „kaušinio sergėtojos“ (jos tampa nėščios ir pagimdo kūdikį), vyrai dėl poreikio prisitaikyti greičiau įsimyli ir skuba priglobti konkrečią moterį, kol šito nepadarė kas nors kitas.

Kodėl gi tada taip dažnai vyrai vaizduojami kaip nepataisomi viengungiai? Kai kurie sako, kad taip yra dėl vyrų psichikoje užkoduoto noro kuo plačiau paskleisti savą sėklą, bet iš tiesų, anot rašytojos Andrea‘os Syrtash, viską lemia gyvenimiškos aplinkybės. Tad jei atrodo, kad vyriškis elgiasi keistai, tai gali reikšti kad jis nenori įsipareigoti tuo metu ar paprasčiausiai jums. Kad ir koks skausmingas būtų šis suvokimas, įtikinėti kitą asmenį, kad esame labai vertingi, – bergždžias darbas.

Mitas Nr. 6. Vyrai negali suvaidinti orgazmo

Manote, kad imituoti palaimą tegali moterys? Jei taip, apmaudžiai klystate. Vyrai taip pat gali suvaidinti orgazmą. Naudojantis prezervatyvų jiems tai pasiseka geriau. Dėl įsigalėjusios nuostatos, kad vyrai visada patiria orgazmą, vyrai jaučiasi priversti neapvilti lūkesčių, todėl kartkartėmis apsimeta.

Mitas nr. 7. Visiems vyrams sekso metu lengva patirti orgazmą.

Vyrams ne tik gali būti sunku pasiekti orgazmą. Ši būklė netgi turi specialų pavadinimą – vėluojanti ejakuliacija (VE). „Kai kuriems vyrams tiesiog būdingas aukštesnis orgazmo slenkstis“, - sakė S. Snyderis. Tačiau jei moterys yra apdovanotos galimybe sekso metu pasiekti orgazmą įvairiais būdais, tai vyrai, būdami jūsų viduje, niekuo negali sau padėti – juk jautriausia penio dalis yra pačiame gale. Daug moterų nežino dar ir to, kad VE (bei kitos erekcijos disfunkcijos formos, kurias gali sukelti antidepresantai, stresas ir alkoholis) gali būti būdingos net ir jauniems vyrams. Per vieną 2013 metų tyrimą paaiškėjo, kad 26 proc. vyrų, kuriuos kankino erekcijos disfunkcija, buvo jaunesni negu 40 metų. „Mano biure dirba daugybė tokių vyrų“, - patvirtino S. Snyderis.

Mitas nr. 8. Vyrai kas 7 sekundes pagalvoja apie seksą.

Jei vyrai kas septynias sekundes pagalvotų apie seksą (o tai būtų daugiau kaip 8 tūkst. kartų per dieną!), jie ne tik būtų apsėsti sekso, bet ir gana rimtai sužalotos psichikos. Laimė (visai žmonijai), kad tiesa yra gerokai kitokia. Taip, jauni vyrai apie seksą galvoja gana dažnai. 2011 metais vienas tyrimas nustatė, kad vyrai nuo 18 iki 25 metų apie seksą pagalvojo beveik 19 kartų per dieną. Tačiau tai vis tiek gerokai mažiau, negu 8 tūkst. kartų.

Trys mitai, kurie iš tiesų gali būti teisingi:

1. Vaikinai ne viską pasako savo draugams. Ten, už sienų, jų laukia didelė konkurencija, todėl jei vaikinas sutinka merginą, kuri jam patinka, jis jaučia evoliucinį interesą savo bičiuliams nieko apie jus neprasitarti, patvirtino H. Fisher.

2. Jiems patinka oralinis seksas. 90 proc. vyrų bent „kažkiek“ mėgsta oralinį seksą, o maždaug 50 proc. vyrų nurodė labai jį mėgstantys, rodo apklausos.

3. Vaikinai myli akimis. Tyrimai įrodė, kad vyrus labiau negu moteris jaudina vizualinė stimuliacija. Ekspertai tai sieja su virtine sociologinių ir evoliucinių priežasčių, bet tai paaiškina, kodėl jie taip mėgsta pornografiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)