Rašytojas protingoms moterims rekomendavo nekomplikuoti savo gyvenimo ir negalvoti šablonais.

Jos skųsdavosi dėl savo intelekto sakydamos, kad vyrams tai nelabai patinka ir būtų geriau, jei protą iškeistų į grožį.

Kodėl eruditėms taip dažnai nesiseka meilėje?

Čia padės susivokti dvi dažnai savo romanuose meilės temą gvildenusio rašytojo citatos, pateiktos leidinyje „Kluber“.

Pirmoji citata:

„Meilė reikalauja sąmoningo naivumo. Jūs žinote, ką turiu omenyje: paprasta siela, dar nesubjaurota skepticizmo ir perdėto intelektualumo.“

Moteris

Įsimylėjėliai dažnai asocijuojasi su vaikais. Jie yra naivūs, nerūpestingi, linksmi, atviri ir lengvai bendraujantys.

O daugelio protingų žmonių problema ta, kad jie nemoka „išjungti“ intelekto ir leisti sau rodyti jausmus bei mėgautis lengvumu.

Jie stengiasi savo jausmus racionalizuoti, vertinti logiškai ir klijuoti etiketes kiekvienai emocijai.

Tačiau meilė nepakenčia logikos ir racionalumo, ji yra spontaniška ir šiek tiek pašėlusi. Todėl gana dažnai protingos moterys kenčia dėl vidinio konflikto tarp jausmų ir loginio mąstymo.

Dėl to ir kyla daug nesusipratimų bei problemų.

Jos negali priimti savo partnerio su visais jo trūkumais, sunkiai atleidžia menkiausius nusižengimus, pervertina savo reikalavimus santykiams. Ir atrodo, kad gyvenimas iš jų tyčiojasi, išmesdamas silpnesnius ir nerimtus partnerius.

Čia ir slypi protingų moterų pamoka – išmokti priimti žmones tokius, kokie jie yra.

Pora

Antroji citata, praplečianti pirmosios mintį:

„Niekada nesiimkite sudėtingų veiksmų, kai tą patį galima pasiekti paprastesniais būdais. Tai viena iš išmintingiausių gyvenimo taisyklių. Nors praktiškai ją taikyti gana sunku.“

Protingų žmonių mąstysenoje vyrauja šabloniškumas, jie visada stengiasi gyventi ir veikti iš pozicijų „reikia“, „teisinga“, „privaloma“.

Tačiau šiandien šie šablonai nebeveikia, reikėtų suteikti sau ir artimiesiems daugiau laisvės, tada santykiai bus harmoningi ir visaverčiai.

Protingos moterys turėtų nekomplikuoti gyvenimo situacijų – tada joms bus pakankamai lengva kurti laimingus ir ilgalaikius santykius.