– Sakykite, kaip pasikeitė suvokimas apie moteriškumą, bėgant metams?

– Kad ir kaip bebūtų, žmogus yra gamtos dalis ir tai nepasikeitė nei per šimtą metų, nei per tūkstantį. Moteriška energija išliko tokia pati. Tai, kad laikui bėgant vystėsi žmogus ir technologijos, nieko nekeičia. Mes, kaip vyras ir moteris, esame šių dviejų skirtingų energijų atstovai. Kitas dalykas, kuris pastebimas šiandien, kad moterys išmoko elgtis vyriškai.

– Kodėl?

– Moterys tapo patogiu įrankiu, kurį galima išnaudoti. Vyrui išnaudoti moterį yra daug lengviau negu išnaudoti kitą vyrą. Dėl to moteris, išmokusi elgtis taip, kaip vyras, yra labai patogi darbo jėga. Tokios moterys negimdo vaikų, dažniau linksta į technologijas. Kai moteris užima šią vietą, vyrams nebereikia tiek stengtis. Sutikite, kad technologijų ir žmogaus pasiekimų dėka, gyventi tapo labai paprasta: yra šildymas, elektra, visi važinėja automobiliais, vyrams nebereikia daryti to, ką reikėdavo anksčiau, kad išgyventų, todėl šeimos vaidmuo pakito.

– Įgydama daug žinių, moteris neabejotinai daug ką atranda, bet ar dėl tų pokyčių ji ką nors praranda?

– Ji praranda motinystės džiaugsmą ir galimybę atsiskleisti meilėje. Suprasti technologijas yra viena, o meilę – kas kita. Bet tą praranda ne tik moteris, o ir vyras. Svarbu suprasti, kiek esame motyvuota patirti meilę. Seksas nėra meilė. Taip, pirmiausia žmones vieną link kito patraukia instinktas. Tą potraukį žmonės įpratę vadinti meile. Bet instinktas turi išaugti iki meilės, o tam reikia dvasinių žinių. Technologinis progresas čia nepadės. Jis padeda tik buityje. Jei moteris elgiasi vyriškai, santykiai neišaugs iki meilės.

– Ar yra kokios nors taisyklės, kaip suvilioti vyrą?

– Yra labai daug taisyklių – jos vadinamos energetikos taisyklėmis. Bet jei aš jas pasakysiu, aš neduosiu patarimo, nes vienam žmogui gali tikti viena taisyklė, kitam – kita. Kiekvienas patarimą turi duoti sau. Beje, galiu sugriauti mitą ir tvirtai pasakyti, kad moters amžius vyro vilionėse neturi jokios reikšmės. Kai moteris yra subrendusi, ji puikiai žino, kaip suvilioti vyrą.

– Viename interviu minėjote, kad yra penki žmonos vaidmenys vyrui. Gal galite apie juos papasakoti daugiau?

– Taip, kai moteris išteka, ji turėtų atlikti penkis vaidmenis, kurie visi tarpusavyje yra lygūs. Pirmasis yra mama. Tai yra sunkiausia rolė. Mama yra ta, kuri prisiima atsakomybę. Bet mama vaikams ir vyrui yra du skirtingi dalykai. Jei moteris čia persistengs, vyras šalia tokios moters taps vaiku, nebeprisiims atsakomybės, neturės balso, nekontroliuos gyvenimo, nes visa tai darys jo antroji pusė. Bet gera mama yra ta, kuri, kai vyrui reikia poilsio, juo pasirūpina, bet nekontroliuoja. Kita vertus, jei moteris per daug įsijaus į šį vieną vaidmenį, ji labai greitai pervargs, o vyras degraduos.

Kitas vaidmuo – žmona. Tai ta moteris, kuri palaiko savo vyrą. Čia nereikia vadovautis socialinėmis nuostatomis, reikia vadovautis vyro pasirinkimais. Kitas vaidmuo – meilužė. Tai vienas geriausių vaidmenų. Būdama meiluže, moteris ilsisi. Ji žaidžia, yra kūrybiška, lengva. Ketvirtas vaidmuo yra tarnaitės vaidmuo. Tokia moteris neatneša vyrui batų, ji kelia jo savivertę. Paskutinis vaidmuo – mūza, įkvepėja, motyvatorė. Bet reikia pabrėžti, kad visuose vaidmenyse moteris turi pati būti subrendusi.

– Ar daug tokių moterų matote aplink?

– Yra, bet daugelis moterų neturi bazinių žinių apie tai, kas yra moteriškumas. Viskas, ką jos žino, tai, ką pasakojo mama ir močiutė, bet tai labai mažai. Kaip būti architektu, jei nesimokei?

– O kokia jūsų nuomone apie feminizmą, moterų ir vyrų lygias teises? Kaip tai keičia supratimą apie moteriškumą?

– Feminizmas yra labai graži sąvoka, jei ją suprasime giliau. Tai pagarba moteriškumo energijai ir jos šaltiniui. Tai pagarba žemei, nes tai yra ta pati moteriška energija. Tai pagarba ne tik moteriai, bet ir jos ištakoms. Moterį sukūrė ne civilizacija, o gamta. Šiandien feminizmą visi supranta įvairiai, todėl šis judėjimas įgauna labai įvairių atspalvių.

– Jūsų manymu, kiek šiandien svarbu tokios detalės, kaip kad durų atidarymas moteriai ir pan.? Ką parodo vyras, taip elgdamasis?

– Priklauso, kaip tu į tai pažiūrėsi. Fiziškai mes visi galime atsidaryti duris ir sunkumus nešioti. Bet pagarba yra šis tas daugiau. Tai pagarba seksualumui. Juk kai gimsta mažas vaikas, niekada niekas nesako: mamyte, sveikinu, koks gražus žmogeliukas jums gimė. Visada sako, jums gimė berniukas ar mergaitė. Todėl, mano manymu, feminizmas, kai yra pagarba moteriai, yra labai gražu. Bet reikia nepamiršti ir kitos susijusios temos – nepagarba vyriškumui. Aš manau, kad tokiu būdu feminizmas yra netinkamai suvokiamas. Vyrišką energiją taip pat reikia gerbti. Atidaryti duris – tai leisti vyrams parodyti pagarbą moteriai. O rodyti pagarbą ir meilę moteriai yra labai gražu. Kuo mes skirtingesni, tuo mes įdomesni vieni kitiems, kuo mes vienodesni, tuo esame neįdomūs vienas kitam.

– Kiek svarbi moteriškumui moters išvaizda?

– Visada žiūrėkime į gamtą: gėlių žiedai žydi ryškiai. Moteris irgi žydi kiekvieną mėnesį per mėnesines. Moteris turi būti kaip gėlės: ryški, graži, lengva, mokykimės iš gamtos. O jei būsime vienodi, nebūsime gražūs. Rodykime, kad galime ir mokame žydėti. Gerbti gamtą – tai rodyti savo sugebėjimą žydėti.

– Kaip reaguoti į komplimentus?

– Jei kas nors jus pagiria, jums juk tai malonu, tiesa? Tai ir parodykite tai. Kita vertus, moterys taip pat turėtų nepamiršti pasakyti vyrui komplimentų. Jie padeda orientuotis, ar gerai elgiesi, ar gražiai apsirengei. Visa tai puošia bendravimą.

– Kaip matote moteris ateityje?

– Aš manau, kad moterims labai svarbu sužinoti kuo daugiau apie save. Mes labai daug turime vyriškų žinių, bet turime išsiaiškinti ir tai, kas aš esu, kodėl man gimsta vaikai, kaip gerbti save ir gamtą. Nes kai gėlėmis tinkamai rūpinamasi, jos gražiai auga ir dauginasi, jei neprižiūri, jos nesidaugina ir nežydi.

– Bet ir vyrai turi mokėti rūpintis moterimi, tiesa?

– Be abejo. Bet kaip vyras to išmoks, jei pati moteris nežino, kaip savimi rūpintis? Dėl to moteris yra vienintelis žmogus, kuris gali to išmokyti vyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)