Vis dėlto dėl grožio ir įvaizdžio žmonės daro keistus dalykus. Moterys, pavyzdžiui, neretai pėdas spraudžia į per mažus batelius arba tokį apavą, kuris žaloja koją, trina, spaudžia, pjauna. Vyrai ir moterys vaidina tobulas šeimas ir eikvoja savo gyvenimo laiką vien dėl įvaizdžio. Net jei už uždarų durų kunkuliuoja pragaro puodai. Pasiaukojimas tam, kad kažkuria prasme atrodytų geriau, žmogui būdingas.

Na, o meno, mados ir žvaigždžių pasaulis čia ne tik ne išimtis, bet mokytojas.

Anna Wintour uždraudė šventąją maisto trejybę

Neseniai įvyko „Met Gala“ – nuo 1948-ųjų kasmet su keliomis išimtimis vykstantis Metropoliteno menų muziejaus Kostiumo instituto labdaringasis pokylis. Bilietai į renginį šiemet kainavo 75 tūkst., o stalelis – net 350 tūkst. dolerių, taigi, nenuostabu, kad tokioje tiesiogine ta žodžio prasme prabangioje šventėje ir taisyklių buvo griežtų.

Na, kas, pavyzdžiui, norėtų išleisti kelis šimtus tūkstančių vien už dalyvavimą, dar atseikėti nemažą dalį drabužiams, makiažui ir visam likusiam įvaizdžiui, o tada stalelio kaimynui į veidą nusijuokti svogūnų aromatu?

Teisybės dėlei reikia paminėti, kad ne visos žvaigždės moka už bilietus, juos, ypač trokštamiems vardams, neretai perka, pavyzdžiui, mados namai. Bet vis tiek – ten, kur vaikšto tokie pinigai, toks įvaizdžio lygis ir kur diktuojamos pasaulio mados, tiems aromatams, ko gero, ne vieta.

Bent jau taip nusprendė renginio organizatorė ir veidas, žurnalo „Vogue“ vyriausioji redaktorė Anna Wintour. Ir nors šių metų „Met Gala” aprangos kodas buvo „Laiko sodas” („The Garden of time“, kaip pavadinta britų autoriaus J. G. Ballardo apysaka), šiame sode česnakams, svogūnams ir svogūnų laiškams vietos nebuvo. Šie ingredientai patiektoje vakarienėje buvo uždrausti.

„Tai yra trys dalykai, kurie man ne itin patinka”, – laidoje „The Today Show” komentavo 74-erių Anna Wintour.

Vėliau buvo komentuojama, kad tai – grynai asmeninis mados guru apsisprendimas, siekiant, kad produktai nedarytų įtakos svečių burnos kvapui. Taip pat spėjama, kad tokie žalumynai, kaip svogūnų laiškai, gali nesunkiai įstrigti tarpdančiuose ir gadinti įvaizdį, tapti nepatogumu.

Taip pat kalbama, kad Anna Wintour tokiuose renginiuose nepageidauja petražolių, lengvai įstringančių tarpdančiuose, ir sudėtingai, netvarkingai valgomų patiekalų, pavyzdžiui, itališko užkandžio brusketos. Juk jie gali lengvai pagadinti kieno nors aprangą, o ji dažnai – labiau meno kūrinys nei drabužis.

Ne vienintelė tokia išranki maistui dėl įvaizdžio

Vis dėlto, susidariusi situacija bei sprendimai labiau tiesiog įdomūs pašniukštinėti – juk „Met Gala“ neleidžia fotografuoti niekam kitam, išskyrus specialiai akredituotus fotografus, t. y. ten dalyvaujantys negali šiaip sau filmuoti, fotografuoti ir kelti įspūdžių į socialinius tinklus. Tačiau visa tai nestebina – pasauliui itin matomi, nepriekaištingo įspūdžio siekiantys žmonės neretai dėl įvaizdžio ir vaizdo atsisako tam tikrų produktų.

Štai, pavyzdžiui, ne kartą plačiai spaudos rašyta, kad karalienė Elžbieta stengėsi, jog Bakingamo rūmuose pateikiamame maiste nebūtų svogūnų, o česnakams buvo dar griežčiau sakoma „ne“.

Na, o 2000-aisiais, karalienės ir jos sūnaus, tuomet – vis dar princo Charleso, vizito į Romą ir Milaną metu, paaiškėjo, kad karalienė atsisako ir pomidorų padažo. Toks maistas karalienei buvo pernelyg rizikingas valgyti teplumo ir netvarkingumo prasme. Jei tiksliau, buvo mandagiai pareikalauta netiekti pastos, česnakų ir pomidorų padažo. To, ką vidutinis italas valgo maždaug kasdien.

Jei vis dėlto suvalgėte

Ne visi turi tokią geležinę valią, kaip Anna Wintour arba karalienė Elžbieta. O gal ne visi mano esant reikalinga aukoti gyvenimo malonumus dėl tokių smulkmenų.

Ir vis dėlto egzistuoja keletas veiksmingų būdų, kaip česnakais bei svogūnais dvelkti mažiau arba kvapą apskritai panaikinti.

Štai, jei užsinorėjote kažko, į ką paprastai dedama žalių svogūnų, užuot jų atsisakę, galite pabandyti jau norimu dydžiu susmulkinus svogūnus dešimtį minučių pamirkyti lediniame vandenyje. Tada – nusunkti, nusausinti ir naudoti kaip įprasta. Tai padės sušvelninti svogūnų skonį, o nemalonaus aromato jūsų burnoje taip pat liks mažiau.

Be jokios abejonės, norėdami kvepėti reprezentatyviai po česnakais ir svogūnais gausių vaišių, ko gero, išsivalysite dantis jums įprasta tvarka. Tai – savaime suprantama. Tačiau greičiausiai rezultatas nebus šimtu procentų džiuginantis.

Taigi, pabandykite pakramtyti intensyvaus skonio ir aromato žolelių. Pavyzdžiui – mėtų, rozmarinų. Gali padėti ir tokie ryškūs prieskoniniai augalai, kaip gvazdikėliai, kardamonai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją