Markas Zuckerbergas ir jo marškinėlių kolekcija

Štai, Facebook įkūrėjas Markas Zuckerbergas prieš keletą metų žurnalistams atviravo turintis spintą, pilną vienodų marškinėlių. Jis netgi paaiškino, kad vienodas rengimasis kasdien padeda jam išsaugoti protinį pajėgumą ir gebėjimą priimti daug svarbių sprendimų darbe. Tiesa, dėl savo aprangos svarbiuose ir matomuose susitikimuose jis viešoje erdvėje ne kartą kritikuotas, tačiau galima numanyti, kad penktam turtingiausiam pasaulio žmogui į tai nusispjaut.

Facebook įkūrėjas

Taigi, ką dėvi toks turtingas žmogus? Įprastai tai kasdien vienodi pilki marškinėliai, atrodantys paprasčiau už paprastus. Na, išskyrus tai, kad visi jie – prabangaus italų prekės ženklo Brunello Cucinelli, kainuojantys 375 dolerius už vienetą. Ne taip jau pigu.

Steve'as Jobsas ir jo megztinis aukštu kaklu

Apple” vienas iš įkūrėjų Steve'as Jobsas dažnai vaizduojamas kaip absoliutus nesureikšminamos aprangos pavyzdys. Juodas megztinis aukštu kaklu, tarp lietuvių dažnai vadinamas „golfu”, mėlyni džinsai ir balti sportbačiai – tai, ką vyras dėvėdavo, ko gero, kiekvieno renginio metu, kur jį pasiekdavo fotografų blykstės. Ko gero, tokį jį ir atsimena kiekvienas, apskritai žinantis, kas tas Steve'as Jobsas.

Steve Jobsas

Vis dėlto tas juodas ir labai paprastas aukšto kaklo megztinis – pagal užsakymą sukurtas japonų dizainerio Issey Miyake kūrinys. Vos prieš dvejus metus miręs dizaineris tokių megztinių Steve'ui Jobsui pasiuvo daugiau nei šimtą. Panašiai atrodančius Issey Miyake aukšto kaklo megztinius galima įsigyti už 585 dolerių.

Jeffas Bezosas ir jo švarkai

Ko gero, šioje trijulėje „Amazon” įkūrėjas Jeffas Bezosas gali pasirodyti ekstravagantiškiausias vien jau todėl, kad jo garderobą sudaro šis tas daugiau nei medvilniniai marškinėliai.

Jeffas Bezos

Jo dėvimuose deriniuose galima išvysti ir marškinių, ir švarkų. Štai spalvingi šilkiniai prabangaus „Casablanca” prekinio ženklo marškiniai, su kuriais jis leido laiką, o vėliau nuotrauką pats paviešino savo socialiniuose tinkluose, dizainerių išparduotuvėse buvo parduodami už 1300 dolerių, na, o švarkai, su kuriais vyras pastebėtas, neretai kainuoja keletą tūkstančių: keturis, penkis ir panašiai. Tiesa, atrodo jie dažniausiai visiškai paprastai.

Nerūpi, kaip atrodo?

Panašu, kad gandai, jog pasaulio turtingiesiems visai nerūpi, ką rengtis, gerokai perdėti. Panašiai, kaip ir tie, apie genialius milijonierius, kurie mokykloje atrodė tokie buki, kad net buvo išmesti ir į mokyklą apskritai nėjo bei išsilavinimo neturėjo.

Tiesa, ko gero, galima daryti prielaidą, kad ieškodami priimtinos aprangos šie taškus dėlioja kitose vietose nei tie, kurie nori atrodyti turtingi. Prioritetai kiti. Bet tai anaiptol nereiškia, kad jie – itin pigūs. Ar kad tiems žmonėms nerūpi, ką rengtis. Panašu, kad rūpi, tik nebūtinai dėl tų pačių priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)