Jau po keturių mėnesių pora ant rankų sūpuos, kaip gydytojai prognozuoja, dukrą, kurią planuoja pavadinti Marija. „Jei kas būtų man pasakęs, kad susituoksiu su buvusio vaikino draugu ir dar tapsiu mama, būčiau tik nusijuokusi ir nepatikėjusi“, – sako Valda, ir rodydama savo virtuvę prisipažįsta – jų namuose ši vieta – tik graži dekoracija, o ji tikrai nėra itin šeimyniška moteris.

Valda savo pirmagimio sulauks būdama 39-erių, jos vyrui, poetui ir dramaturgui Mindaugui Valiukui šiuo metu yra 43-eji. Pora neslepia sulaukę įvairių apkalbų. Tačiau Valda sako niekada nesvajojusi anksti ištekėti ir tapti mama. „Priešingai – vengiau to visais įmanomais būdais ir jau buvau susitaikiusi, kad vaikų gal ir nebeturėsiu“, – sako Valda.

Kodėl išgirdęs klausimą apie tai, kaip mūsų valstybė vertina menininkus, ir ar gali jiems užtikrinti orų gyvenimą, Mindaugas susinervina – paprašo trumpam sustabdyti interviu ir išgerti arbatos?

Pavasarį Mindaugas priėmė krikštą, ir iš karto po to pora sužinojo, kad taps tėvais. „Ir kaip mums tikėti tokiu atsitiktinumu? Mes tai priimame kaip Dievo malonę ir palaiminimo ženklą“, – sako Valda.

„Klausimas – na kodėl ne anksčiau?“, – svarsto Mindaugas.

Valda nėra ta moteris, kuri vyro vakare lauktų su vakariene, daug laiko skirtų buičiai ir namams. Ir gimus vaikeliui, Valda neketina ilgai užsisėdėti tarp keturių sienų – po pusės metų norėtų jau sugrįžti į teatro sceną. Penktą mėnesį besilaukianti Valda šį rudenį sukasi kaip bitė – vaidina net dvylikoje teatro spektaklių.

Mindaugas sako, kad žlugus pirmajai santuokai, jo galvoje sukosi daugybė minčių – ar verta ir vėl kurti šeimą. „Neslėpsiu, buvau išties savimi nusivylęs“, – sako Mindaugas, iš pirmos santuokos turintis vienuolikmetę dukrą, su kuria nuolatos bendrauja ir puikiai sutaria.

Mindaugas neslepia – po pirmos santuokos griūties padaręs ne vieną išvadą. „Tuoktis jaunam amžiuje, ir virš keturiasdešimties – tai du skirtingi dalykai. Vyrui reikia pačiam subręsti, suformuoti save kaip asmenybę, ir tik tada prisiimti atsakomybę už šeimą“, – sako Mindaugas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – naujas interviu su gerai žinomu, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiu žmogumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)