„Taip ir buvo. Tikrai labai puikiai gyvenau labai ilgą laiką. Ta karjera visai neblogai sekės, tiesą pasakius“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja Almantas Dulkys, šioje srityje dirbęs penkiolika metų.

Tačiau dabar 39 vyrą būtų galima pavadinti laimės tyrinėtoju, psichologijos ir neuromokslo fanatiku.

Almantas prisimena labai norėjęs dirbti tarptautinėje užsienio kapitalo organizacijoje. Juk nuo seno sakoma, kad tokiose visai kitokia darbo kultūra, emocinė atmosfera ir pagarba darbuotojams.

Almantas Dulkys

Tačiau šiandien jis atkreipia dėmesį, kad emocinis intelektas ir vadinamieji minkštieji įgūdžiai dabar pripažįstami netgi kaip svarbesni nei profesinės kompetencijos. Žinoma, ne visose srityse, bet tikrai didelėje dalyje specialybių. „O gyvenime mes skiriame kur kas daugiau laiko profesijai įvaldyti, nei pažinti ir suprasti savo emocijas“, – neabejoja Almantas, savo darbe susidūręs su tokiais vadovais, kurie šių įgūdžių, kaip jis pats teigia, stokojo.

Almantas tokioje emociškai toksiškoje aplinkoje pradirbo beveik trejus metus. Prisimena – iš pradžių nebuvo taip blogai, o įtampa ir darbo krūviai kilo po truputį.

Almantas Dulkys

„Blogiausioje tavo gyvenimo situacijoje psichiatrinė ligoninė gali tapti geriausia tavo vieta“, – sako pašnekovas.

Tuomet Almantas paprašė gydytojo rekomenduoti jam geriausią psichiatrinę ligoninę Lietuvoje ir nieko nelaukęs ten nuvyko.

Šeimyninis Almanto gyvenimas irgi nebuvo sklandus. Jis išgyveno skyrybas, o gimus sūnui, pirmuosius dvejus jo gyvenimo metus pamena sunkiai radęs ryšį du juo. Tačiau vėliau atrado tėvystės džiaugsmą.

Almantas Dulkys

Statistika byloja, kad daugiau nei pusė žmonių per savo gyvenimą susiduria su psichikos sutrikimais, bet tik nedidelė dalis kreipiasi pagalbos. Dauguma emocinius sunkumus įveikia vieni.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.