O Egidijaus istoriją galime pradėti pasakoti nuo mokyklos laikų. Kai jis įsimylėjo ketveriais metais vyresnę Kristiną. Keletą metų draugavo, susituokė, planavo puikią ateitį ir laukė į pasaulį atkeliaujančio jų sūnaus.

Tačiau visiems kėlė nuostabą, kodėl pagimdžiusi iki tol sveika vos 28-erių moteris nebepakyla iš lovos. Padarius tyrimus paaiškėjo – jai – antros stadijos skrandžio vėžys.

„Turbūt didžiausia blogybė buvo jaunas amžius, nes vėžinės ląstelės greičiau organizme išplito“, – sako pašnekovas.

Egidijus laiką, kai teko rūpintis sunkiai sergančia žmona ir ką tik gimusiu kūdikiu, prisimena kaip per rūką. O visos ambicijos apie profesinius pasiekimus išgaravo akimirksniu.

Netrukus po diagnozės Kristinai buvo pašalintas skrandis. Egidijus sako, kad žmogus iš tiesų gali gyventi be šio, atrodo, gyvybiškai būtino organo ir valgyti viską – kiti organai jį kompensuoja.

„Gydymas lyg ir vystėsi sėkmingai, su tam tikrais kritimais ir duobėmis, bet gal aš tų prognozių ir pats negirdėjau“, – prisimena vyras.

O onkologinės ligos gydymas kartais primena amerikietiškus kalnelius. Būklė po vieno etapo pagerėja, atsiranda, džiaugsmas, viltis, ir tuomet vėl – pablogėjimas.

Kristinai buvo vos trisdešimt, kai ji paliko šį pasaulį.

Kasdien pacientus matydamas Egidijus pastebi, kad geriausių rezultatų duoda integralus onkologinių ligų gydymas. „Chemoterapija dažnai yra būtinai, tačiau Lietuvoje mažai kalbama, kad taip pat svarbu sureguliuoti streso, miego, mitybos režimus, net jei jau sergi“, – sako pašnekovas.

Egidijus yra verslininkas, kelių įmonių valdybos narys. Tačiau prasmingiausiu savo darbu vadina Kaune įkurtą privačią kliniką onkologiniams ligoniams, kurioje dirba ir dabartinė jo žmona Sandra. „Apie šio verslo atsipirkimą dar negali būti nė kalbos, tačiau noriu jį palikti sūnui Dominykui. Manau, jam būtų įdomu padėti žmonėms kovoti su liga, kuria sirgo jo mama“, – sako Egidijus.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.