Sporto marketingo specialistė neslepia išties gyvenanti pašėlusiu tempu. Darbas žymiojoje italų komandoje labai dinamiškas – turi nuolatos skraidyti į lenktynes iš vieno žemyno į kitą. Tačiau sunkiais momentais lietuvė visada prisimena, kaip sudėtinga buvo gauti šį darbą – juk „Formulę-1“ italai tiesiog dievina. Tiesa, 600 žmonių įmonėje jai dar neteko sutikti nė vieno lietuvio.

Jau ketverius metus Dominyka gyvena kartu su mylimuoju iš Pietų Italijos. Jis yra „Lamborghini“ mechanikos inžinierius.

Tai ar yra teisingas tas stereotipas, kad italai iki 40 nenori tuoktis, gyvena pas mamą?

„Labai priklauso nuo žmonių. Tikrai, manau, anksčiau gal taip ir buvo. Dabar, aišku, globalizacija veikia, ir tie italai keičiasi, jie labiau kosmopolitiški. Jie keliauja, jie keičia namus.

Bet manau, kad svarbiausias konfliktas bus, kad aš, kaip lietuvė, noriu mažyčių vestuvių, gražių, o italų pietuose yra priimtina pakviesti trečios eilės pusbrolius, dėdes ir apie 200 žmonių.

Dominyka Kukurytė

Bet jeigu bendrai žiūrint į kitus italus ir pažįstamus Italijoje, jie taip gerai gyvena! Jie nenori niekur važiuoti, jiems gera. Jiems gal nėra tokio poreikio, kad išeitų iš savo komforto zonos. O mes lietuviai, mes esame vis tiek alkani, mes esame maži. Mes norime keliauti. Mes norime pasirodyti. Mes norime plėsti Lietuvos žinomumą.

Pavyzdžiui, iš visų mano bendraklasių, kiekvienas turi savo istoriją, kažką vau papasakoti, ką jie veikia. Italai taip nesiplėšo“, – pasakoja lietuvė.

Dominyka pajuokauja širdyje esanti tikra italė – ji mėgsta vietinį maistą, vyną, todėl priprasti gyventi svetur nebuvo sunku. Be to, labai padėjo ir tai, kad lietuvė stengėsi kuo greičiau išmokti italų kalbą, nes tiek mylimasis, tiek kolegos yra italai.

Dominyka Kukurytė

Kiek save prisimena, Dominyka visada buvo avantiūristė. O kaip kitaip pavadinti norą važiuoti į Turiną studijuoti turizmo universitete itališkai, visiškai nemokant šios kalbos.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją