Bareikių pavardė meno pasaulyje tikrai labai žinoma. Abu Jokūbo tėvai – legendiniai aktoriai. O ir jo vyriausioji dukra Barbora pasirinko šį kelią ir šiuo metu studijuoja aktorystę.

Kas vakarą sulaukti svečių ir savo namų virtuvėje išvysti žymiausius šalies žmones Jokūbui buvo kasdienybė.

„Pamenu, kad aš dažnai leisdavau laiką teatre. Man būdavo įdomu žiūrėti tuos spektaklius, kuriuose tėvai vaidindavo. Ne tik leisdavau laiką užkulisiuose, aš galėdavau ir rūbinėje padirbėti iki spektaklio“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja pašnekovas.

Jokūbas vadina save intravertu, kuriam labiau patinka stebėti aplinką nei būti dėmesio centre. Tačiau užlipus į sceną viskas pasikeičia.

Jokūbas Bareikis

„Scenoje vaidinantys aktoriai turi galią paveikti žmones, ir man tai padarė didelį įspūdį“, – sako Jokūbas, dar vaikystėje įsimylėjęs teatrą.

Aktorius gerai žino, ką reiškia būti emigrantu ir dirbti tik dėl pinigų. Po studijų jie su žmona išvyko į Londoną užsidirbti, nes turėjo svajonę – užsidirbti ir įsigyti nuosavus namus. Po mažiau nei metų pora sužinojo, kad turės kūdikį, teko grįžti į tėvynę. Tačiau planas buvo įgyvendintas – išsvajotam pirkiniui uždarbio pakako.

Dabar Jokūbo gyvenime dainavimo ne ką mažiau nei aktorystės. Jis nuolatos keliauja po Lietuvą koncertuodamas. Tačiau neslepia – dainos jo gyvenime atsirado visiškai neplanuotai, po to kai buvo pakviestas dalyvauti viename televizijos projekte.

Jokūbas Bareikis

Jokūbui tik kelia šypseną kalbos, kad teatro aktoriams vaidinti, na pavyzdžiui, televizijos serialuose – ne lygis.

Vyras patikina, kad aktoriai gyvena nuolatinėje neapibrėžtumo būsenoje. „Gali dirbti išsijuosęs visus metus, bet jei ateina periodas, kai sumažėja kvietimų ir darbų pasiūlymų, iškart jauti, kaip kyla nerimas“, – sako jis.

Išskirtiniame interviu aktorius jautriai ir atvirai papasakoja apie didelius asmeninio gyvenimo pokyčius. Kokie jie?

Jokūbas Bareikis

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.