Jei norėtumėte Palangoje, tiesiog kopose, turėti savo atostogų namus, milijono eurų jums neužteks. Tiek, pavyzdžiui, jums kainuos 160 kvadratinių metrų dviejų aukštų namas, kuriame yra didžiulė terasa, pirtis, o pro langus matyti jūra.

Pajūrio nekilnojamojo turto kainos seniai pasiekė Vilniaus, tačiau, ko gero, prabangių namų ieškantys Agnės klientai neskaičiuoja, ar verta leisti šeimos santaupas antram būstui. Kai kuriuose pajūrio objektuose kainos siekia ir po 12 tūkst. eurų už kvadratinį metrą.

Tačiau ekspertė sako, kad prabangus būstas turi atitikti ir nemažai kriterijų. Tokius namus sau galintys leisti žmonės labai gerai žino, už ką moka tokius pinigus.

Agnė turi ir tokių klientų, kurie atostogų namams kelia ne mažesnius reikalavimus nei savo būstui. Atskiri kambariai kiekvienam šeimos nariui, didelis būsto plotas, net lovos ir čiužiniai privalo būti tokie patys, kaip namie.

Prabangus NT Palangoje.

Tris vaikus auginanti nekilnojamojo turto brokerė sako ir pati prieš kelerius metus įsigijusi atostogų namus pajūryje. Pirkinys – nedidelis kotedžas Palangoje, beje, labai pasiteisino.

O lietuviams amžinas ir ramybės neduodantis klausimas – ar apskritai apsimoka turėti pajūryje nuosavus atostogų namus? Juk tuomet nebebaisu, kai per ilguosius savaitgalius išsipučia viešbučių kainos arba vietų nakvynei apskritai nebelieka.

Prabangus NT Palangoje.

O gal vis tik susimokėti už nakvynę kelis kartus per metus gerokai pigiau? Kai ne tik nereikia prižiūrėti nuosavo turto, tačiau ir atostogauti gali vis kitame kurorte.

Ekspertė pabrėžia – kad ir kiek mes sektume kainų tendencijas ir lauktume būstų pigimo, ilgesnėje perspektyvoje nekilnojamasis turtas brangsta, tad retai kada tai tampa prasta investicija.

Reportažą apie įspūdingus pajūrio būstus ir visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.