Pradėjęs dirbti viešbučių versle Kai visą karjerą kas keletą metų apsigyvendavo vis skirtingoje šalyje. Kai pradėjo savo karjerą Šveicarijoje esančiame „Kempinski“ viešbutyje ir dvejus metus gyveno Ženevoje. Toliau jis buvo išsiųstas dirbti į Kiniją. Tuomet jis dvejus metus gyveno Pekine. O tada atėjo eilė Jungtiniams Arabų Emyratams.

„26-erių tapti atsakingam už viešbutį, kai kiti darbuotojai yra dvigubai vyresni, patikėkite, lengva nebuvo, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Kai. – O toliau aš turėjau keliauti į Saudo Arabiją. Jau dalyvavau viename interviu, tačiau visa laimė, valdžia nusprendė mane siųsti į Lietuvą. Aš net nežinojau, kur ji yra.

Kai Schukowski ir Dovilė Urbanaitė

Maniau – tai sovietinio stiliaus valstybė. Tačiau pamatęs viešbučio savininkus ir pačią vietą, iškart supratau, kad mielai čia dirbčiau. Ir taip sausio 1-osios ryte nusileidau iš Dubajaus čia. Viešbutis vis dar buvo tvarkomas po vakarykščio vakarėlio. Daug kas manęs klausė – kodėl čia atvykai? Tačiau aš buvau labai laimingas, nes paprastai Europoje viešbučio vadovais skiriami gerokai vyresni žmonės, tik Azijoje įmanoma ir jaunesniam užimti tokias pareigas.“

Kai vaikystėje su tėvais labai daug keliavo, ir prisimena, kaip jam patiko viešbučių atmosfera. „Žinoma, mėgautis ta aplinka ir ją kurti – visiškai skirtingos patirtys“, – šypsodamasis sako pašnekovas ir patikina – norėjęs apkeliauti pasaulį, pažinti svetimas kultūras ir visada žinojęs, kad gimtojoje Vokietijoje jis negyvens.

Kai Schukowski ir Dovilė Urbanaitė

Be jokios abejonės – pažintis su jo mylimąja Dovile Urbanaite buvo pagrindinė priežastis, kodėl Kai pasiliko Lietuvoje taip ilgai. Šią vasarą pora susituokė Barselonoje. Beje, vokietis pastebi, kad per šiuos septynerius metus Lietuva labai pasikeitė.

„Pažiūrėkite, kaip miestai išgražėjo. Vokietijoje tokio pokyčio tikrai nėra, viskas netgi truputį degraduoja. O čia, nepaisant didžiulės infliacijos, pažiūrėkite, kokiais automobiliais gatvėse važinėja, žmonės kažkaip sugeba susitvarkyti gyvenimus“, – sako pašnekovas.

Kai Schukowski ir Dovilė Urbanaitė

Kai patikina esantis tradicinis vokietis – konservatyvus, mėgstantis tvarką ir taisykles. Todėl džiaugiasi, kad, pavyzdžiui, pėstieji Lietuvoje daug labiau paiso taisyklių, o štai vokiečių policija miestuose jau kartais net nebebaudžia.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę - interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)