Pernai Aurimas Valujavičius taip pat irkline valtimi perplaukė Atlanto vandenyną. Per 120 dienų kaunietis be jokios palydos nuo Ispanijos iki Majamio įveikė 8743 kilometrus. O štai Aurimas Mockus nusprendė pasiryžti įveikti dar didesnį atstumą – net 12 tūkstančių kilometrų bei perplaukti Ramųjį vandenyną.

„Gavau klausimą – ar tu esi durnas, ar drąsus? Tai iš tikrųjų sąžiningai net nesugebėjau į jį atsakyti. Jei nepavyks ir negrįšiu, visi sakys, kad durnas. Jei perplauksiu, sakys – drąsus“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakojo Aurimas.

Tokio maršruto – nuo Kalifornijos iki Australijos, be jokių sustojimų, dar nėra įveikęs niekas. Aurimas patikina – nemažai kelio jis nuo artimiausių krantų bus nutolęs net po kelis tūkstančius kilometrų.

Klaipėdietis Aurimas Mockus

Sonata prisimena, kaip per vieną savo kelionę motociklu Aurimas nespėjo į jų vaikelio gimdymą. Kad ir kaip skubėtų, atvyko šiek tiek pavėlavęs. Sonata neslepia – jos jausmų amplitudė savo vyrui – didžiulė. „Kartais juo labai didžiuojuosi, o kartais noriu rimtai trinktelti“, – juokdamasi sako pašnekovė.

Mockai turi savo šeimos verslą. Tai – privatūs darželiai. Aurimas džiaugiasi, kad jiems pavyko sukurti pastovų pajamų šaltinį, leidžiantį neturėti rutinos. Tiesa, kai jis keliauja, žmonai vis dėlto tenka spręsti nemažai kasdien iškylančių klausimų.

Aurimas sako esantis tikras klaipėdietis – o tai reiškia tas, kuris ir visą vasarą gali prie jūros nenueiti. Tad jį kelionėse domino ne tik vanduo. Aurimas jau yra įveikęs įspūdingų kelionių – pavyzdžiui, kartu su žurnalistu Rimu Bružu keliavo motociklais į Indiją, o ši ekspedicija nuo Baltijos iki Bengalijos sulaukė išties daug dėmesio Lietuvoje.

Spalio pirmosiomis dienomis Aurimas atskris į Los Andželą, lauks savo laivo. Su juo keliaus visa šeima, taip pat atvyks palaikyti visa vietos lietuvių bendruomenė. O tada jau beliks sulaukti palankaus vėjo sklandžiam startui.

Klaipėdietis Aurimas Mockus su žmona

Aurimas iki šiol nieko bendra su irklavimu neturėjo, tad teko įdėti daug pastangų ir su geriausiais treneriais nemažai laiko praleisti jūroje. Beje, mūsų nuostabai, Aurimas patikino, kad geram irklavimui stipriausios turi būti kojos – iš jų gaunama visa reikalinga jėga. O ir šiaip – irkluojant dirba visas kūnas.

Keliautojas pasakoja, kad turės net kelis prietaisus, kuriais kritiniu momentu būtų galima išsikviesti pagalbą. Tik per kiek laiko ji atvyktų ir kaip sektųsi Ramiojo vandenyno platybėse rasti jo valtį, lieka neaišku.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.