„Stoji, viską išvemi, ir toliau bėgi“, – laidoje apie itin sudėtingus potyrius siekiant tikslo sako jis.

Beje, didžiajai daliai bėgikų ultramaratonai tėra hobis šalia pagrindinio darbo, iš ko uždirbi pinigus. Tačiau nepaisant savo sėkmingos karjeros ir nuosavo verslo – komunikacijos agentūros, pernai Karolis aplenkė geriausius pasaulio ultrabėgikus ir per parą įveikė 240 kilometrų.

Kai reikia skaityti pranešimą, na, pavyzdžiui, konferencijoje „Login“, Karolis gali imti ir iš Kauno į Vilnių tiesiog atbėgti ir lipti ant scenos.

Karolis Rimkus

O pamatę ultramaratonų bėgikų varžybų maisto racioną gydytojai tikrai jų nepagirtų. Tai ne tik specializuoti produktai, bet ir labai kaloringas itin nesveikas maistas – pavyzdžiui, šokolado batonėliai ar bulvių traškučiai.

Karolis jau dešimt metų reguliariai bėgioja. O kadaise sportas Karolio gyvenime atsirado visai netikėtai – jis didžėjaudavo renginiuose, ir vienas sporto klubas mainais į abonementą paprašė sukurti garso takelį treniruotėms. Ir taip nepastebimai sportas iš Karolio gyvenimo išstūmė muziką.

Karolis Rimkus

Karolis patikina, kad profesionalų, kuriems ultramaratonas būtų pagrindinė veikla ir darbas, pasaulyje yra labai mažai. Tai nėra populiari sporto šaka, kurią būtų įdomu žiūrėti publikai, tad nusprendęs tai daryti vietoj pagrindinio darbo, turi ieškoti rėmėjų arba gyventi iš sporto federacijų teikiamos paramos. O kaip parą be jokio poilsio ir sustojimo bėgant susidoroti su nuovargiu?

Kadaise didelėse korporacijose karjeros siekęs Karolis patikina, kad būtent kelionės

jam padovanojo laisvės troškimą – po vienos kelionės aplink pasaulį jis įkūrė savo socialinių tinklų komunikacijos agentūrą.

Karolis Rimkus

Tačiau ar sportiniai pasiekimai prisideda prie sėkmės ir kitose, profesinėse srityse? Kai išmoksti pakentėti skausmą, psichologinį diskomfortą ir bet kokiomis aplinkybėmis įpranti siekti tikslo.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.