„Kuo aš mažiau dirbu, tuo man geriau sekasi“, – apie savo išties neįprastą gyvenimo būdą laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakoja užkietėjęs keliautojas.

Visa laimė, kad Danas mėgdavo rinkti skrydžių įlaipinimo korteles. Turėjo jų prikaupęs visą maišą ir jos tikrai pravertė rekordui registruojant aplankytas šalis. Net uždarojoje Šiaurės Korėjoje Danas buvo šešis kartus. Etiopijoje – tiek pat kartų. O Indijoje – gerokai per dešimt kartų.

Mėnesių mėnesiais keliauti vienam – atrodo, daug ką iš mūsų tiesiog prislėgtų vienatvė. Tačiau Danas tik nusišypso – juk tokioms ilgoms kelionėms surasti kompanijos praktiškai neįmanoma.

Keliautojas Danas Pankevičius

Būdamas santuokoje, Danas prisimena lygiai taip pat sėkmingai keliavęs ir su žmona bei visai mažyte dukra. Manė – kai dukra pradės eiti į mokyklą, kelionės baigsis, bet pora išsiskyrė greičiau.

Toli gražu ne visi aplinkiniai Daną palaiko ir supranta. Apie savo gyvenimo būdą jis išgirsta labai skirtingų nuomonių.

„Kartais pietaudamas aš dar nežinau, kur tą naktį miegosiu, tai apie kokią rutiną galime kalbėti“, – šypsodamasis sako pašnekovas.

Ir vis dėlto, kelionės Danui nesutrukdė rasti mylimą žmogų. Šią vasarą Danas mėnesį keliavo ir su savo mylimąja. Automobiliu nuvažiavo 9000 kilometrų, išmaišė visą Italiją, o Šveicarijos kalnuose leidosi į žygius.

Danas patikina, kad jį kelionėse traukia ir džiugina labai įvairūs dalykai. Kadaise pradėjo keliauti trokšdamas susipažinti su senovės civilizacijomis. Didžioji kinų siena, senovinės šventyklos... Po kelerių metų keliautojas atrado džiaugsmą žygiuose, kalnuose ir tyrinėjant gamtą. Tada – povandeninis pasaulis. Dar vėliau – rečiausi pasaulio gyvūnai ir gentys.

Keliautojas Danas Pankevičius

O paklaustas apie kelionėms išleidžiamas sumas Danas pastebi, kad daug kas nustemba, jog centrinė Afrikos dalis – vienas brangiausių regionų. „Prabangiose ir milijonierių mėgstamose salose tu dar gali rasti pigesnių variantų, kur apsistoti, tačiau Afrikoje nėra iš ko rinktis“, – patikina jis.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.