Iš Alytaus kilusi Collette save vadina tikra dzūke ir nė nebando slėpti savo būdo. „Esu siaubingai užsispyrusi, galbūt kartais dzūkiškai per tiesmuka. Kartais man tai labai padėdavo, kartais maišydavo, bet aš labai myliu savo prigimtį“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovė.

Kadaise Collette Dunhill buvo Daiva Pakalniškienė. Tačiau Daiva Amerikoje virsdavo Dejavu, o Pakalniškienės apskritai niekas neištardavo. Todėl lietuvė su vyru išvertė savo kalnus primenančią pavardę ir pasikeitė ją. „Jei nori būti meno ir mados industrijoje, tave turi lengvai įsiminti, todėl norėjau, kad mano vardas padėtų, o ne trukdytų man“, – sako moteris.

Collette – meilės emigrantė. Kartą svečiuodamasi už Atlanto, sutiko savo būsimą vyrą, įsimylėjo ir pasiliko.

C. Dunhill vyras Amerikoje turi transporto kompaniją. „Sritis gal ir nelabai romantiška, bet pelninga“, – patikina pašnekovė.

Collette Dunhill

Lietuvė džiaugiasi – vyras jai keletą metų suteikė laisvę mokytis vizažistės profesijos. O šiandien ji turi savo studiją ir dirba su Holivudo žvaigždėmis.

„Visas Holivudas yra pažintys, nieko kito“, – sako laidos herojė, dirbanti su Niujorko kino akademija, Niujorko baletu bei pasaulinio lygio Holivudo žvaigždėmis.

Niujorkas – brangus miestas, ir santykinai nedaug lietuvių čia gyvena.

Collette Dunhill

Lietuvė sako, kad šeimai su vienu vaiku labai kukliai pragyventi Niujorke reikia mažiausiai 10 tūkstančių eurų. „Be to, amerikiečiai yra paskolų žmonės, – sako lietuvė. – Jie ne taupo, o ima paskolas viskam – automobiliui ar vasarnamiui, o tas skolas paveldi ir vaikai bei anūkai.

Niujorke, ko gero, negali sau leisti būti nesėkmingam, kai viskas yra taip beprotiškai brangu. Dėl to, pasak Collettės, po vieno darbo žmonės skuba į kitą, papildomai užsidirbti.

Collette Dunhill

Collette Ameriką vadina svajonių šalimi dėl to, kad ten pasiekti aukštumų gali net tie, kurie užaugo vargingose šeimose, kurie neturi nei pinigų, nei pažinčių. „Prireiks daugiau laiko, bet jei turi talentą, gali pasiekti visko“, – sako moteris.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)