„Taip, tikrai, tas alkanumas buvo vedančioji jėga, nes reikėjo užsitikrinti ir ekonominę gerovę, ir savo saugumą. Tačiau dabar man nieko netrūksta, galėčiau nebedirbti ir gulėti paplūdimyje, bet norisi kurti toliau“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovė.

Nekilnojamojo turto vystymo projektai, ugdymo įstaigos, kavinių tinklas – ir tai dar ne visi Gabijos vystomi verslai. Moteris nuolat ieško naujų galimybių ir drąsiai save vadina ateities architekte.

Gabijai viešint Jungtinėse Amerikos Valstijose, itin didelį įspūdį paliko milijardierius verslininkas Richardas Bransonas. Moteris su kolegomis buvo pakviesti vakarienės jo namuose, esančiuose garsiosiose Mergelių salose.

Gabija Skučaitė

O ar yra koks nors bendras bruožas, būdingas visiems sėkmingiems žmonėms? „Turtingas rusas, indas ir amerikietis elgsis labai skirtingai“, – sako Gabija.

Vidinė motyvacija ir disciplina – pagrindiniai dalykai, kurie išskiria sėkmingus žmones, neabejoja Gabija. Tačiau ji sako, kad šiuolaikinis jaunimas kiek stokoja racionalumo ir pragmatizmo.

Gabija neabejoja – jaunystė – geriausias laikas daug užsidirbti. Ir ji kalba ne tik apie pinigus, tačiau ir apie ryšius, pažintis, reputaciją.

Gabija Skučaitė

O ji pati sako neturinti aiškios ribos tarp darbo ir laisvalaikio. Pavyzdžiui, darbo reikalus Gabija sprendžia su kolegomis vaikščiodama parke. „Eidama ilgesnius atstumus sugalvojau geriausias savo idėjas“, – sako pašnekovė.

46-erių moteris prisimena dirbti pradėjusi nuo paauglystės. Pirmuosius pinigus užsidirbo vos dvylikos. O kai jai buvo šešiolika, su pedagoge mama įkūrė kalbų ir verslo vadybos aukštesniąją mokyklą.

Gabija Skučaitė

„Nebuvo jokių socialinių medijų, jokio interneto. Mano pradinis marketingas buvo rankos ir kojos – tiesiog ranka rašydavau visus skelbimus ir pėsčiomis išvaikščiodavau visas Klaipėdos mokyklas juos iškabindama“, – prisimena ji.

Gabijos su mama įkurta Socialinių mokslų kolegija šiemet švenčia trisdešimties metų jubiliejų, o maitinimo verslas veikia jau daugiau nei dvidešimt metų. Gabija patikina užaugusius verslus drąsiai paliekanti profesionaliai vadybai, o pati nuolatos ieško naujų idėjų.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.