Šiandien Jevgenijus patikina, kad iki tol savo namuose Visagine gyveno tik su katinu ne dėl to, kad nenorėjo vesti. „Aš pats pasirinkau paaukoti asmeninį gyvenimą vardan profesionalaus sporto, bet dabar atėjo laikas šeimai ir vaikams“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas.

Jevgenijaus ir Jolantos meilės istorija išties neeilinė. Pora jie tapo būdami visai jauni, po mokyklos. Tačiau po kiek laiko Jevgenijus suprato, kad norėdamas pasiekti pačių geriausių rezultatų sporte, turi visiškai jam atsiduoti.

Kad ir kaip drastiškai dabar šis žingsnis beskambėtų, bet vyras neslepia iš tiesų tuomet, prieš keturiolika metų, sąmoningai apsisprendęs neklausyti širdies balso ir palikti Jolantą. Vien tam, kad galėtų siekti pergalių profesionaliame sporte.

„Na, aišku, sudėtinga buvo, bet tada jau buvo santykių etapas, kai reikėjo šeimą kurti. Santykiai buvo labai šilti, geri, bet tada man buvo nedaug metų. Ir vis tiek tas režimas toks buvo. Taip nusprendžiau, kad dabar prioritetas sportas“, prisimena olimpietis.

Keturios treniruotės per dieną. Pusė metų, visą šaltąjį sezoną, stovyklos užsienyje. Gal ir nieko keisto, kad taip gyvendamas Jevgenijus iki šiol nesukūrė šeimos.

Ne veltui sakoma, kad tik nelaimėje pažinsi savo tikruosius draugus. Jevgenijus kaip vieną skausmingiausių gyvenimo įvykių prisimena prieš trejus metus įvykusį dopingo skandalą. Londono olimpinių žaidynių vicečempionas buvo apkaltintas per šias žaidynes vartojęs dopingą. Po septynerių metų, iš naujo patikrinus Jevgenijaus olimpinį mėginį, jame neva rasta draudžiamo preparato, kurį sunkiaatlečiai paprastai naudoja raumenims auginti. Jevgenijus neigė jį vartojęs ir kreipėsi į teisininkus. Ir tuomet Jolanta buvo pirmoji, kuri pasiūlė jam savo pagalbą ir palaikymą.

Jau ne vienerius metus pora gyvena tarp dviejų miestų. Jolanta dirba valstybės tarnautoja Vilniuje, ir tik savaitgaliais grįžta pas Jevgenijų į Visaginą. Jevgenijus patikina neprarandantis vilties, kad vieną dieną mylimoji nuspręs gyventi ir dirbti kartu su juo, Visagine.

Vis dėl to yra vienas dalykas, dėl kurio Jevgenijui ypač gaila. Tai vaikai. Dėl ko?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)