Vandens sporto mėgėjai Svencelę žino jau seniai ir tarpusavyje ją vadina tiesiog kaituotojų meka. O štai žemaitis Dainius Šatkus jau penkerius metus stato čia miestą ant vandens ir aprodydamas savo namus bei kaimynystę laidai „Kasdienybės herojai“, neslepia – visų pirma norėjo sau ir savo šeimai sukurti unikalius namus, o tik vėliau šis projektas išsiplėtė ir ateityje čia bus net 50 būstų – atostogoms, o kai kam gal ir nuolatiniam gyvenimui.

Visa Dainiaus šeima turi laivavedžio teises ir laivą naudoja kaip kasdienę susisiekimo priemonę. Pavyzdžiui, vakarienės jie plaukia į Juodkrantę – vos dešimt minučių skrodžiant Kuršių marias, ir tu jau kitame krante. Jei turi daugiau laiko, per pusvalandį pasieksi Nidą.

NT Svencelėje

Nekilnojamojo turto brokerė, „Solds“ agentūros įkūrėja ir vadovė Agnė Navickienė sako, kad pandemija iš tiesų nemenkai išjudino pajūrio nekilnojamojo turto rinką. Lietuviai suprato, kaip smagu turėti nuosavą erdvę, kur gali bet kada ištrūkti nusibodus įprastai namų rutinai.

Štai 80 kvadratinių metrų namas Svencelėje prie vandens kainuoja pusę milijono eurų. Tiesa, na dar reikės šiek tiek išleisti laivui, čia jį turėti tiesiog būtina.

Pasak ekspertės, pajūryje šiuo metu didelė pasiūla ne tik prabangaus turto, tačiau ir ekonominės klasės visiškai nedidelių apartamentų.

NT Svencelėje

Palanga ir Nida nuo seno kovoja dėl geriausio, madingiausio ir trokštamiausio kurorto statuso.

„Anksčiau Palangoje vyravo tarsi provincijos turizmas, ir žmonės su tais vienodais treningais vaikščiojo pasipuošę Basanavičiaus gatve link tilto ir atgal. O Nida tuomet buvo prestižas. Tai dabar aš sakyčiau, lygiosios, ir net į Palangos pusę tos svarstyklės. Jau turėsi šviežio maisto parduotuvių gausą, daug patogesnę buitį ir kelionę“, – sako pašnekovė.

NT Svencelėje

Agnė pastebi ir dar vieną tendenciją – atsiranda vis daugiau lietuvių, Palangą besirenkančių kaip nuolatinius savo namus. Tokiam tikslui, pasak jos, šis kurortas tinka kur kas labiau nei Kuršių nerija, kurioje ne sezono metu gyvenimas itin sulėtėja.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.