„Atvirumas mums nepakenks. Dalis visuomenės bet kokiu atveju atvirai nekenčia homoseksualių žmonių“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako pašnekovas.

Jaunas vyras jau prieš daugiau nei dešimtmetį prisipažino, kad yra homoseksualus. O dabar drąsiai su savo sužadėtiniu Kornelijumi vaikšto susikibę už rankų ir žvaigždžių vakarėliuose pozuoja fotografams.

Romas pritaria, kad buvimas homoseksualiu tavęs savaime nepadaro nei talentingu, nei ypatingu. Tačiau prieš daugiau nei dešimtmetį debiutavęs su pirmaisiais savo filmais Romas būtent atvirumu apie asmeninį gyvenimą patraukė visuomenės dėmesį.

Lietuvis baigė kino studijas Paryžiuje, taip pat studijavo Niujorke. Neslepia – nors ir grįžo gyventi į tėvynę, jis orientuojasi į tarptautinę karjerą.

Romas Zabarauskas

Susitikus Romą, jis iš pirmo žvilgsnio atrodo gana santūrus žmogus. Tačiau išvydus Romą ant raudonojo kilimo žvaigždžių vakarėliuose, taip tikrai nepagalvotum. „Viskam savas laikas ir vieta“, – sako Romas. O ryškus įvaizdis dar nepamaišė jokiam kūrėjui.

Žvilgsnius prikaustantį įvaizdį Romas palieka išskirtinėms progoms. O kasdien tikina neturintis tikslo šokiruoti tautiečių. Na nebent ką nors šokiruoja tai, kad jis eidamas gatve laiko mylimojo ranką.

Romas Zabarauskas

Romas su savo sužadėtiniu kartu jau aštuonerius metus. Kornelijus – menų studentas, tad susitikę po darbų jie tikrai turi apie ką pasikalbėti.

Su tam tikrais įstatymais ar be jų, bet Lietuvoje vis dėlto gyvena nemažas skaičius homoseksualių porų, kurie save laiko šeima.

Romas Zabarauskas

Netrukus kino teatruose pasirodys naujausias Romo Zabarausko filmas „Rašytojas“. Mintis jį sukurti režisieriui kilo prieš dvejus metus, Rusijai užpuolus Ukrainą. Filmas pasakoja apie du sovietų armijoje tarnavusius vyrus ir jų meilės istoriją. Kino juosta nufilmuota Lietuvoje ir Niujorke.

Romas džiaugiasi, kad jam norint pragyventi nereikia dirbti papildomų darbų, nes jis yra ne tik savo filmų režisierius, bet ir prodiuseris, o neretai ir scenarijaus autorius. „Jau vien tai yra didelė sėkmė“, – sako pašnekovas.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.