Dainininkas neslepia – jam sunku kalbėti ir apie savo jausmus, ir apie skyrybas. Tačiau juk kadaise iš Sočio atvykęs vaikinas ne tik išmoko lietuvių kalbą, o ir baigė lietuvių filologijos studijas. Tai leidžia Stano sklandžiai dėlioti mintis popieriuje. Dalis jų nugula dainų tekstuose, o štai apie savo onkologinę ligą jis yra parašęs ir knygą. O šiandien neslepia – susigulėjus emocijoms, gal po dešimties metų parašys knygą ir apie savo skyrybas.

Stano sako visada manęs, kad vyras turi išlaikyti šeimą ir prisiimti itin daug atsakomybės už viską, kas vyksta namuose. Tačiau dabar patikina kiek liberaliau žiūrintis į viską – šeimoje neturi būti griežtų taisyklių, kaip privalu gyventi.

Susituokę visai jauni Stano ir Indrė kartą jau buvo išsiskyrę. Tačiau rūpestis sūnumi buvo gražinęs juos į porą. Pora vėl susituokė. Gimė dar vienas sūnus, vėliau – dukrelė. Tačiau prieš pusantrų metų jie galutinai nusprendė sukti skirtingais keliais.

Stanislavas Stavickis-Stano

Stano džiaugiasi, kad jo buvusios žmonos gyvenimas taip pat klostosi puikiai, o vaikai mato, kad tėvai gali būti laimingi ir gyvendami atskirai. „Jie pamatė, kad skyrybos nėra kažkokia griūtis. Vaikai su malonumu važiuoja pas mamą ir su tokiomis pačiomis emocijomis grįžta pas mane“, – sako pašnekovas.

Su vaikais pusę laiko praleidžiantis Stano neslepia – sunkiausi jam yra rytai, kai niekas nenori keltis, kai dukrai nepatinka jo parinkta suknelė, kai sūnūs prašo padėti susikrauti mokyklai daiktus ir kas nors ką nors vis tiek būtinai pamiršta. Arba kažkam nėra nuotaikos ir yra atsisakoma sėsti į mašiną.

Stanislavas Stavickis-Stano ir Marius Jampolskis

Stano patikina, kad jam su buvusia žmona niekada nereikėjo dalintis vaikų per advokatus.

„Tėvo ir mamos teisės bei pareigos turėtų būti absoliučiai vienodos“, – neabejoja Stano ir smerkia vyrus, kurie po skyrybų apleidžia savo vaikus.

„Nebuvo jokių meilės trikampių, jokių neištikimybių, kažkokio nenuoširdaus negarbingo elgesio – nei iš vienos, nei iš kitos pusės.

Bet čia ne suderinamumo klausimas, o noro susiderinti. Aš galiu užtikrinti, kad nėra taip, kad būna tinkamas žmogus ir netinkamas žmogus. Čia visiška nesąmonė. Santykiai yra tavo darbas, su savimi, pirmiausia. O rezultatas – išeina kažkas arba neišeina“, – sako pašnekovas.

Stanislavas Stavickis-Stano

Kaip jam sekėsi pusę laiko rūpintis trimis nedideliais vaikais? Kokį netradicinį sprendimą jis surado?

Ir visa tiesa apie naujus žinomo vyro santykius bei žvilgsnis į įspūdingus naujus namus.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.