Ūkininkas gyvena išskirtinėje vietoje – muziejuje. Čia yra garsiojo dailininko Justino Vienožinskio gimtinė.

„Rokiškio kraštas – ypatingas. Čia iš tikro yra daug garsių, šviesių žmonių gimę“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Petras ir neabejoja – tai gamtos peizažai įkvepia kūrėjus.

Pusė Petro namo statyta prieš daugiau nei šimtą metų, o kitai pusei – jau daugiau nei du šimtai metų. Jį pastatė Petro proprosenelis. Tiesa, Petras labai pyksta, kad jo namus saugo kultūros paveldas ir pačiam nieko remontuoti neleidžia. „Restauruoti pagal nurodymus gali ir milijoną kainuoti, tiek pinigų aš neturiu, tad greičiausiai šis namas tiesiog vieną dieną nugrius, – sako pašnekovas ir priduria. – Patikėkite, pasistatyti naują namą būtų žymiai pigiau.“

Petras Šiaučiūnas

Petras kaime dirba po 16–17 valandų per dieną. Tačiau tradicinė karjera jo niekada nedomino, o sėdinčio visą dieną ofise prie kompiuterio jis savęs išvis neįsivaizduotų.

„Kai aš čia jau pradėjau praleisti daugiau laiko, supratau, kad čia mano vieta. Ir aš noriu kažką sukurti gyvenime, kažką įdomaus nuveikti“, – sako pašnekovas.

Dabar Petras augina apie 300 avių. Augintinės šeimininką atpažįsta iš toli ir pašauktos mielai atlekia pas šeimininką.

„Kuo esi arčiau gamtos, tuo mažiau jauti poreikį bendrauti su žmonėmis“, – sako Petras.

Didelėje ir išpuoselėtoje ūkininko sodyboje iškastas ne vienas tvenkinys. Jie ne tik dėl grožio – vyras čia kiekvieną dieną maudosi.

Petras Šiaučiūnas

Vieno tvenkinio viduryje Petras parodo medinį rąstinį namelį, kurį surentė pats vienas. Čia, tikina jis, galės atvykti ir naktį ar dvi praleisti jo kuriamo turinio sekėjai.

Petras didžiuliame kelių šimtų hektarų ūkyje dirba visiškai vienas. Neslepia – jo pranašumas – itin moderni technika. Štai, pavyzdžiui, toks traktorius kainavo kaip prabangus automobilis – 180 tūkstančių eurų. O įvairios technikos – pilnas Petro kiemas.

Petras Šiaučiūnas

„Ūkyje svarbiausia optimizuoti darbus, dirbti moderniai ir taupyti savo laiką“, – sako Petras ir priduria – jis, deja, ūkininkauja labai nenašiose žemėse, lyginant, su, pavyzdžiui, vidurio Lietuva.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.