Jau visai netrukus A. Pauliukevičius persikels ir čia gyventi – šeima įsigijo Palūšėje namą, kurį ketina stipriai renovuoti ir paversti savo svajonių namais.

42-ejų pašnekovas sako mielai pasiaukosiantis dėl savo merginų. Vienas iš jo darbų – asmeninės treniruotės, tad suprantama, bent tris dienas per savaitę vyras turės važiuoti iš Palūšės į sostinę. Tačiau Ilka ir mažoji Adriana galės pamiegoti ilgiau – Ignalinos rajone viskas pasiekiama kelių minučių atstumu.

Ir nors Ignalinoje baigęs mokyklą Andrius su malonumu atkeliavo į Vilnių, tačiau patikina per daugiau nei dvidešimt metų taip ir netapęs čia savu.

Andrius Pauliukevičius su šeima

Pora neslepia visada svajojusi gyventi gamtoje. Susituokę įsigijo namus taip pat kiek tolėliau – 20 kilometrų nuo Vilniaus centro. Tačiau visus savaitgalius vis tiek leisdavo Ignalinoje ir jos apylinkėse.

Labiausiai Andriui didmiestis nepatinka vasarą – kai įkaista asfaltas, dienomis tampa ne tik itin karšta, bet ir triukšminga.

O Ilka pasakoja Namibijoje savo pirmuosius vaikystės metus praleidusi nedideliame miestelyje, panašiai tokio dydžio kaip Ignalina. Atstumai buvo įveikiami pėsčiomis, mašiną šeima naudodavo retai, visi vieni kitus pažinojo, o vaikams augti buvo labai saugu.

Andrius Pauliukevičius su šeima

Šeima pasakoja, kaip po gerų metų ar dvejų atrodys jų namai didžiuliame sklype – čia bus dvi terasos, didžiuliai langai į miškus, o šalia namo didžiulis priestatas bus panaudotas ne tik sporto salei, bet ir turizmui – šeima ketina rengti sveikatinimosi stovyklas.

Tiesa, šeimai namas kainuos panašiai tiek, kiek ir namas Vilniuje.

„Renovuoti ir įsirengti namą Palūšėje yra sudėtinga. Vien dėl to, kad čia nėra vietinių aukštą kvalifikaciją turinčių darbininkų. Juos vis tiek reikia atsivežti iš Vilniaus, apgyvendinti. Tai labai išbrangina visą projektą“, – dalijasi A. Pauliukevičius.

Andrius Pauliukevičius su žmona Ilka.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.