Didelėje išpuoselėtoje sodyboje Petras gyvena su savo drauge. Vyras patikina jos lauko ir buities darbais tikrai nevarginantis. Tačiau mylimoji jo visada laukia vakare su vakariene.

O ar jau kurį laiką su drauge prosenelių sodyboje gyvenantis Petras planuoja vesti?

„Ne, vestuvių neplanuoju. Kažkaip neturiu laiko tam. Ir poreikių nėra“, – sako jis.

O jaunatviško gyvenimo ir vakarėlių jis patikina atsikandęs dar būdamas studentas. Vyras džiaugiasi, kad ir Lietuvos kaimų jau nebepavadinsi prasigėrusiais – čia į senas sodybas kraustosi vis daugiau jaunų žmonių.

Petras Šiaučiūnas

„Ir nesutikau dar nė vieno, kuris pagyvenęs sodyboje kraustytųsi atgal į miestą“, – laidoje sako pašnekovas.

Petras parodo senovines juostų audimo stakles – jas jam padovanojo jo „Youtube“ kanalo gerbėja – močiutė audėja, kuriai šias stakles prieš daugelį metų sukonstravo jos vyras. Ir dabar čia vyksta juostų audimo užsiėmimai.

Petras ir savo sekėjams pastatė namelį poilsiui. Beje, jis ne tik po laukus vienas važinėja. Jis ir meistrauti mėgsta vienas.

Petras Šiaučiūnas

Petras neslepia – jo populiarumas išties padeda nemenkai užsidirbti. O rėmėjų atributikos pilna visur – jų dėka žinomas vyras vairuoja naujausius automobilius, jo kieme pilna kamerų ir kitokios technikos, kurios įprastai ūkininkai tikrai negalėtų sau leisti.

Petras sako su kavos puodeliu gali ištisą valandą sėdėti savo kieme ir žiūrėti toli į laukus. Tai yra laimė, laisvė ir tikras gyvenimas – neabejoja pašnekovas. Nors norinčius išbandyti gyvenimą toli nuo miesto Petras įspėja apsišarvuoti kantrybe.

Netikri socialiniai santykiai, statuso vaikymasis, darbas ofise be saulės šviesos, toli nuo gamtos – Petrą mieste stebina viskas. „Žmonės amžinai skuba, bet turi laiko po dvi valandas sėdėti kamštyje“, – pastebi jis.

Petras Šiaučiūnas

„Nežinau, gal tai yra požymis, kad aš senstu, bet man atrodo, kad žmonės darosi vis kvailesni“, – sako Petras.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.